McDonald's hamburglerinden bulaşan ölümcül salgın yayılmayı sürdürüyor

McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerlerinden yiyenlere bulaşan ölümcül bakteri satışların ciddi bir şekilde düşmesine neden oldu. Hamburgerlerle bağlantılı E. coli salgınında en az 1 kişi hayatını kaybederken enfeksiyon sayısı ise 75'e ulaştı.

McDonald's, Quarter Pounder hamburgerleriyle bağlantılı E. coli salgını nedeniyle satışlardaki düşüşle karşı karşıya. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, salgında en az bir kişinin hayatını kaybettiğini ve enfeksiyon sayısının 75'e ulaştığını açıkladı. Bu durum, şirketin hisselerinde yüzde 7'lik bir düşüşe yol açtı.

SALGININ NEDENİ KIYILMIŞ SOĞANLAR MI?

Baird analisti David Tarantino salgının tüketici duyarlılığı ve ABD'deki satışlar üzerinde büyük bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyardı. Tarantino sorunun ne kadar sürede çözüleceği ve medyanın ilgisinin sonuçları belirleyeceğini belirtti. Colorado Tarım Bakanlığı salgının muhtemel nedeni olarak hamburgerlerde kullanılan kıyılmış soğanları gösterdi. Soğanların, Taylor Farms tarafından tedarik edildiği bildirildi.

ÜRÜNÜN SATIŞI DURDURULDU

McDonald's, 23 Ekim'den itibaren bazı restoranlarında Quarter Pounder satışını durdurdu ve bu hafta ürünü menüye yeniden eklemeyi planlıyor. Wedbush analistleri, salgının etkilerinin sınırlı ve kısa süreli olmasını beklerken, diğer analistler ise McDonald's'ın önceki E. coli vakalarından daha az etkileneceğini öngörüyor.

SATIŞLARIN YENİDEN CANLANMASI ZORLAŞABİLİR

Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, McDonald's'ın küresel mağaza satışlarının yüzde 0,72 düşmesi ve hisse başına kazancın 3,20 dolar olması bekleniyor. Haziran ayında başlatılan 5 dolarlık yemek kampanyası, müşteri trafiğinde toparlanma sinyalleri vermişti. Ancak salgın nedeniyle olumsuz tanıtımın uzaması, satışların yeniden canlanmasını zorlaştırabilir.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Alaşehir'de kontrolden çıkan kamyonet dehşet saçtı: 2 ölü 3 yaralı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’ya Modern Alışveriş Merkezi Geliyor

Başıboş Köpekler Koyun Sürüsüne Saldırdı: 3 Koyun Öldü

Yangına karşı başarılı çalışmalarını kutladılar

Saruhanlı’da Vefat…

Toprak yığınına çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa’nın ekonomik vizyonu masaya yatırıldı

Köy kahvesinde bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Polise ateş açan iki zanlı tutuklandı

Saruhanlı'da vefat...

Başkan Cıllı, "Mustafa Aktaş Caddesi Yepyeni Yüzüyle Geliyor!"

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

KOLDERE MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLENİYOR

İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 28.10.2024 15:39:00 1662 0
Tarih: 28.10.2024 15:39 Güncelleme: 28.10.2024 16:01
Haberi Sesli Oku