Anahtar Kelimeler: mcbü’ye modern ve konforlu ulaşım

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, üniversitede eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, MCBÜ’ne ulaşımın daha konforlu ve güvenli olması amacıyla 25 metrelik elektrikli otobüsleri hizmete sundu. Yazılım ve tasarımı yüzde yüz yerli olan elektrikli otobüsler, USB şarj ve WİFİ gibi yeni teknoloji hizmetleriyle de öğrencilerden tam puan aldı.

22 araç ile Türkiye’nin en büyük elektrikli araç filosuna sahip olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, üniversitede eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, 25 metrelik, 2 yeni elektrikli otobüsü hizmete sundu. MCBÜ Muradiye Kampüs- Cezaevi güzergâhında toplu taşıma hizmeti vermeye başlayan modern araçlarda,  MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz ve Muradiye Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Vedat Yılmaz öğrencilerle birlikte yeni araçları test etti.

“Temel gaye çocuklarımız”

Temel gayelerinin çocuklar olduğuna dikkat çeken MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Çocuklarımız daha iyi konforda kampüsümüze gelsinler. Daha az stres olarak derslere girsinler. Kampüsümüzün yeşillendirilmesiyle beraber ulaşımı da en iyi şekilde sağlayamaya çalışıyoruz. Yaşadığımız süreç, Manisa içerisinde devlet kurumları arasında yaşanan iş birliğinin, karşılıklı anlayışın, birbirimize destek olmanın çok güzel bir örneği.  Çok taraflı emekler geçti” dedi.

“Konforlu ve güvenli ulaşım hedefimiz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün de,  öğrencilere konforlu ve güvenli ulaşım sunmayı amaçladıklarını belirterek, “Akgedik’in devreye girmesi ve üniversitenin açılmasıyla birlikte kooperatifin yetersiz gelebileceği düşüncesiyle, elektrikli otobüsleri bu güzergâhta hizmete altık. Öğrencilerimize konforlu bir taşıma hizmeti sağlayacağız. Planlamamız geçtiğimiz yıldı ancak pandemi nedeniyle okullarımız kapalıydı. Üniversitenin açılma takvimiyle birlikte, toplu taşıma hizmetine başladık. Öğrencilerimize başarılar diliyor, inşallah güven ve konfor içerisinde bir toplu taşıma hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Modern Araçlar Hizmete Girdi

Hizmete giren yeni araçların seferleri hakkında bilgi veren MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatıyla öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayabilmek amacıyla üniversitede eğitimin başladığı ilk gün kooperatifimizle birlikte ortak seferlere başladık.  Sabah saat, 7.30’da ilk aracımız Manisa’dan hareket ediyor. Aynı zamanda karşılığında da 7.45’te Muradiye’den bir aracımız kalkış yapıyor. Bununla birlikte günde 6 defa Manisa’dan, 6 defa Muradiye’den kalkış yapacağız. Öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir ulaşım sunmak hep birlikte sahadayız” ifadelerinde bulundu. Muradiye Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Vedat Yılmaz ise 69 araç ile mevcut alanda hizmet verdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte öğrencilerimize ve şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Hareket Saati ve Güzergah Bilgileri

306 nolu hatta hizmet verecek olan Manisa Merkez- MCBÜ Muradiye Kampüsü güzergah ve saat bilgileri ise şöyle; Cezaevi-Ruh Sağlığı- İstasyon-Öğretmenevi -Eski Garaj- Şoförler Cemiyeti-Magnesia AVM- CBÜ Hastane- Adliye- Bankalar Caddesi -Muradiye Kampüs. Hareket saatleri ise Manisa Merkez kalkış: 7.30, 9.30, 12.00, 13.30, 15.30, 17.00, Muradiye Kampüs kalkış; 7.45, 9.15, 12.00, 13.45, 15.30, 17.15



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.09.2021 15:06:00 759 0

Tarih: 20.09.2021 15:06
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00