MCBÜ´de ?InCites Bibliyometrik Analiz Programı? eğitimi verildi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ?InCites Bibliyometrik Analiz Programı Eğitimi?, MCBÜ Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
MCBÜ Kütüphane Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, öğretim elemanlarına yönelik olarak düzenlenen toplantıda, ?Bilimsel faaliyetlere yönelik kısa ve uzun dönem stratejik planlamada; bir tür stratejik araştırma vizyonu geliştirme aracı olan ?InCites´ ile MCBÜ Araştırma Politikası kapsamında, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası ortalamalar ile karşılaştırması ve gelişim hedeflerinin araştırmacı, bölüm, fakülte, kurum ve diğer düzeylerde belirlenmesi çalışmalarını sizlerle birlikte yürüteceğiz? diye konuştu.
InCites kullanımı hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç; Web of Science kapsamındaki akademik yayınları ve aldığı atıfları gelişmiş bibliyometrik göstergeler ile birlikte sunan InCites´in; kurum yönetimleri, fon sağlayıcılar, kamudaki karar alıcılar, bilgi profesyonelleri, araştırmacılar, kütüphaneciler ve yayıncılara araştırma değerlendirmesi ve karşılaştırması konusunda büyük bir fayda sağladığını; Incites-Clarivate Analytics Research Analytics çözümlerinin, kurumların araştırma faaliyetlerini daha iyi anlamasına, programlarıyla önde gelen araştırmacıları etkilemesine, fon sağlamayı garanti altına almasına, iş birlikleri kurmasına, benzerleri arasında karşılaştırma yapmasına ve kaynakların etkin dağılımına yardımcı olduğunu ifade etti.
Eğitim programı sonrasında Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç´a, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ve MCBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hıdır Metin tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.



Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
14.11.2017 12:13:42 705 0

Tarih: 14.11.2017 12:13 Güncelleme: 14.11.2017 12:13
Haberi Sesli Oku
8.09.2025 17:26:00