MANİSA - Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Yükseköğrenim Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra MCBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, CBÜ Rektör yardımcıları, vakıf üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, genel kurula katılan katılımcılara teşekkür ederek Başkanlık Divanı seçiminin hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Yaşar Karadeniz de yaptığı konuşmada vakıf geleneğinin yüzyıllardır devam eden güzel bir gelenek olduğuna değinerek; “Yüzyıllar içerisinde kurulan bu vakıflar bazen dezavantajlı vatandaşlarımıza yardım, bazen bir kamu hizmetinin daha iyi verilmesi bazen de ülkenin gelişmesinin önünü açmak amacıyla kurulmuştur. Meslek hayatım boyunca vakıfların özellikle eğitim ve sağlık amacıyla yaptıkları yardımların önemli olduğunu gözlemliyorum. Örneğin bir hastaya yardım ettiğinizde onun iyileşmesini ve artık kendi ayakları üzerinde durarak, çalışarak ekonomik olarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayabiliyorsunuz. Bir öğrenciyi okuttuğunuzda onun yetişmesini ve büyüdüğünde yine ekonomik olarak kendi ayaklarının üzerinde durmasını hatta belki de onun da başka öğrencilere aynı şekilde destek olmasının önünü açmış oluyorsunuz. Üniversite vakfımızın da burada hem öğrencilere yardım anlamında hem de eğitim faaliyetlerinin iyileştirilmesi anlamında faaliyetlerin olması memnuniyet verici” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknokent’i Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ile birlikte gezip incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Karadeniz, “Teknokent’te ülkemiz ve ilimiz adına gurur verici çalışmaların yapıldığını gözlemledim. Yapılan çalışmalar Türkiye’nin birçok önemli noktasına teknolojik gelişme anlamında çok önemli katkılar sunacak çalışmalar. Eğitime yapılan katkılar ve yatırımlarla birlikte bu memnuniyet verici dediğim seviyeyi daha ileriye taşıyacak çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu. Vali Karadeniz, konuşmasının sonunda üniversite vakfının kurulmasında emeği geçenlere ve katkı verenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Genel Kurul Başkanlık Divanına Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen seçildi.

Toplantı sonunda MCBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanlığı süresince vermiş olduğu emek ve katkılarından dolayı Rıza Akçalı’ya Teşekkür Belgesi takdim edildi



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 12.02.2022 11:20:00 528 0

Tarih: 12.02.2022 11:20

Haberi Sesli Oku