MANİSA - Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2025 yılına kadar akredite edilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinin akreditasyon belgesi, düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker konuşmasında, ?2012 yılında alınan akreditasyon belgesinden itibaren Tıp eğitimi programımızın güncelleme ve iyileştirme çalışmaları devam etmiştir. Akreditasyon belgemizin yenilenmesi için 2018 Şubat ayında TEPDAD başvurusu yapılmış ve öz değerlendirme raporu hazırlama sürecine girilmiştir. 10-14 Şubat 2019 tarihleri arasında dış değerlendirme ekibinin ziyareti ile değerlendirme süreci tamamlanmış ve fakültemizin 01.01.2019 tarihinden itibaren 6 yıl süre ile 2025 yılına kadar akredite edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, teorik ve pratik anlamda yeterli, iletişim becerileri yüksek, serbest düşünme, analiz ve sentez yapabilme motivasyonu olan, bilgiye ulaşabilen, kanıta dayalı ve eleştirel bakış sahibi, araştırmacı hekimler yetiştirmek eğitim programımızın ana hedefidir.

Fakültenin eğitim programının uygulanmasında, güncellenmesinde ve akreditasyonunda emeği geçen ve katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın A. Kemal Çelebi başta olmak üzere tüm öğretim üyelerimize, öğrencilerimize idari personelimize, eğitimle ilgili komisyon ve kurul üyelerine, Üniversitemizin ilgili bölümlerine ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ederim? dedi.

TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp eğitiminin eş yetkilendirilmesinde (akreditasyon) sürdürülebilirliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında; eğitim programlarının sistematik değerlendirilmesi ve sürekli yenilenme ile gelişimin sürdürülmesinin kurumsal kültür oluşturulmasıyla mümkün olacağına değinerek, fakültenin Tıp eğitim programının güçlü yönlerini anlattı ve bundan sonraki süreçlerde izlenmesi gereken konularda bilgiler verdi.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş ise eğitim programının akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederken, bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni; TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek tarafından ?Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon Belgesi?nin, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker´e takdimi ile son buldu.



Bariyerlere çarpan otomobilde 2 kişi yaralandı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımından 5’te 5’lik Başarı

Gördes’te iki araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Mantar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu

Tırların kazası ucuz atlatıldı

Nar toplamak isterken canından oluyordu: Kuyuya düşen çocuk kurtarıldı

Yunusemre'nin mali hazırlık bütçesi 3 milyar 175 milyon TL

Alaşehir'de kontrolden çıkan kamyonet dehşet saçtı: 2 ölü 3 yaralı

Manisa CBÜ Radyo ve Stüdyosu açıldı

Foça'da sele kapılan kişinin kimliği belirlendi

Kameralarla donatılan evden çok sayıda uyuşturucu madde çıktı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’ya Modern Alışveriş Merkezi Geliyor

Başıboş Köpekler Koyun Sürüsüne Saldırdı: 3 Koyun Öldü

Yangına karşı başarılı çalışmalarını kutladılar

Saruhanlı’da Vefat…

Toprak yığınına çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa’nın ekonomik vizyonu masaya yatırıldı

Köy kahvesinde bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 6.04.2019 09:21:45 567 0
Tarih: 06.04.2019 09:21 Güncelleme: 06.04.2019 09:21
Haberi Sesli Oku