Tarih: 31.05.2017 11:19

MCBÜ İlahiyat Fakültesi 114 mezununu hayata uğurladı

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA - MCBÜ Ilahiyat Fakültesi mezuniyet töreni, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Müftüsü Sinan Cihan, öğretim üyeleri ve mezunların ailelerinin katılımıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Törende ilk olarak mezunlardan Umut Can Ok tarafından Kur´an Tilaveti okundu. Ardından, Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan musiki dinletisi ve sema gösterisi sunuldu.
Fakülteden birincilikle mezun olan Hilal Ün yaptığı konuşmada, ?Eşsiz bir ailede ortanca çocuk olarak hayata gözlerimi açtım. Tatlı bir ablam, şirin bir kardeşim, kocaman yürekli bir anne ve babanın varlığıyla hayata önde başladım. Düştüğünde kucağıma aldığım, düştüğümde ellerimden tutan kardeşlerimle çok güzel bir çocukluk geçirdim. Annem, babam bizler daha iyi eğitim alalım diye kendi hayatlarından, gece uykularından fedakârlik ettiler. Eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı karşılamak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Şimdi böyle bir anı ben yaşayabiliyorsam, onlar sayesindedir. O yüzden şimdi burada, sizlerin huzurunda bu başarıyı gerçek sahiplerine iade etmek istiyorum. Annecigim ve babacığım, bu başarrının sahibi sizsiniz. Bu başarıyı bana sundugunuz için çok teşekkür ederim. En çok da o sunduğunuz büyük sevgi için? diye konuştu. Hilal Ün arkadaşlarına hitap ederek, ?Şimdi her ne kadar okul bitti diye sevinsek de, işin zorlu kısmının yeni başladığını unutmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk´ün şu sözleri aslında bu durumu çok güzel özetlemekte, "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.? Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri olarak bize düşen, gittigimiz yerlerde İslam´in barış ve esenlik sedasını yükseltmek, kardeşliği kurmak, öğrencilerimize rahmet Peygamberinin yüce gönlünden bahsetmek, dinimize verilen tahribatlarla ilmen ve fikren mücadele etmektir. Bunun için eğitimimizi okul ile sınırlandırmamalı, hayat boyu öğrenmeye, kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz? dedi.
Prof. Dr. Halit Ev, ?Başkalarını dinleyen, aklını başkalanna emanet eden bireyler olmak yerine; sözü, sohbeti dinlenen, bulunduğu ortamda ne söyleyeceği merakla beklenen ilahiyatçı ve öğretmenler olma gayreti içerisinde olunuz."
MCBÜ Ilahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Ev, ?İlahiyat Fakülteleri Tevhid-i Tedrisat Kanunuyla kendisine yer bulmuş, ilki yüksek dîniyyât mütehassısları yetiştirmek amacıyla 1924 yılında açılmıştır. Sonrasında araya giren bir takım fasılalardan sonra 1949´da tekrar açılmıştır. Bugünse ülkemizdeki İlahiyat Fakültesi sayısı 100´ü geçmiş durumda. Yüksek din öğretimi yapan kurumlar olarak hizmet vermekteler ve inşallah vermeye de devam edecekler. Bugün mezunlarını verdiğimiz Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de 2012 yılında kuruldu, 2013 yılında 120 öğrenci kaydetti. Bugün onları mezun ediyoruz ve yetişkinler olarak aramıza katılıyorlar. Öğrencilerimizden her zaman bir şeyler öğrendiğimizi, öğreneceğimizi biliyoruz. Fakültemizin ilk öğrencileri olan 120 öğrenciden bugün 114´ü mezun durumunda. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünün son öğrencileri. Önümüzdeki eğitim-öğretim yıllarında inşallah İlahiyat Lisans Programına öğrenci alarak egitim-öğretimimiz yine sürecek. Öğrencilerimiz; fakültemizde var olan ?Temel İslam Bilimleri?, ?Felsefe ve Din Bilimleri?, ?İslam Tarihleri ve Sanatları? derslerinin kompozisyonunda dini öğrenir ve yaşarlar. Bugün mezun ettigimiz öğrencilerimiz, bu derslere ilave olarak öğretmenlik mesleği dersi de aldılar ve okullarda uygulama yaptılar. Şimdi birer öğretmen adayı olarak mezun oluyorlar. Sevgili meslektaşlarım ; başkalarını dinleyen, aklını başkalarına emanet eden bireyler olmak yerine; sözü sohbeti dinlenen, bulundugu ortamda ne söyleyeceği merakla beklenen ilahiyatçı ve öğretmenler olma gayreti içerisinde olunuz. Peygamberimizin şu tavsiyesini hiç unutmayınız, ?Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz.? Yine Müslümana yakışır bir biçimde aramızda Allah´ın Rahmet sıfatı sizinle görülsün, çevrenize o Rahmet sıfatını merhametinizle, sevginizle yayınız. İyi bir insan, iyi bir Müslüman olma gayretiniz daim olsun. Her gününüz bir öncekinden farklı ve verimli geçsin. Hepinizi bundan sonraki hayatınıza sağlık, mutluluk ve başarılarla uğurlamak istiyorum? dedi.
Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Her bakımdan kendisini yenileyen, değişime ayak uyduran, dünyadaki her türlü gelişmeyi takip eden ve aynı zamanda kişiliğiyle de örnek alınan öğretmenler olmalısınız?
Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, ?Bu mezuniyet törenleri mutluluk kadar hüznü de içermektedir. Çünkü biz sevdiğimiz, alıştığımız kardeşlerimizden bundan sonra geçici de olsa ayrılmış oluyoruz. Aslında Manisa Celai Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi onların her zaman yuvaları olmaya devam edecek. Biz her zaman onları hatırlayacapız, bekleyeceğiz. Mezuniyet törenlerindeki en büyük övgü tabii ki anne ve babalara. Anne ve babaların evlatları üzerindeki hakkı en temel haktır. Hak sıralaması içinde bizim dinimizde en başlarda ana baba hakkı zikredilir. Her zaman anne babalarınızın hayır duasını alınız. Sizin tahsil ettiğiniz ilim, dini ilim. Ben de İmam Hatip mezunuyum. Şimdi geriye dönüp baktığımda, İmam Hatip´ten sonra okumak istediğim fakülte İlahiyat Fakültesi olurdu. Niçin? Gerçek ilim, dini ilimdir; her şeyin esası, sırrı, hakikati orada gizlidir. Ve dolayısıyla sizler hakiki ilmi tahsil ettiniz. Bu ilmin hakkını vermeniz gerekiyor. İslam cografyasına, İslam tarihine baktığımızda birbirlerini yine din adına katleden, birbirleriyle din adına, mezhepler adına karşı karşıya gelen, çatışan toplumlar var. Biz tahsil ettiğimiz ilmi, gerçek manada eleştirel bir bakış açısıyla, sorgulayıcı bir yaklaşımla ele almazsak, taassupla hareket edersek ve Allah´ın bize verdiği en büyük nimet olan aklı kalbin emrine verirsek, bu içine düştüğümüz durumdan kurtulmamız zor olur. Herkes referansını Kur´an ve Peygamberimizin sünnetinden ve İslam tarihindeki fetvalardan alıyor. Dolayısıyla öncelikle şunu aklımızdan çıkarmayalım, ?Aklı olmayanın dini olmaz.? Bize verilen akla sahip çıkmak, onu korumak ve serin bir akıl ile düşünmek, tefekkür etmek durumundayız. Bizler her türlü görüşe, düşünceye saygı göstermeliyiz. Düşüncenin gelişmesi için bu gereklidir. Her şey zıddıyla kaildir. Hakikat güneşini ortaya çıkaracak olan fikirlerin çarpışmasıdır, bundan korkmayalım. Taassup içinde hareket etmeyelim. Hele hele siz mezuniyetiniz itibariyle geleceğimizi yetiştirecek öğretmenler olacaksınız. Dolayısıyla sizin her bakımdan kendisini yenileyen, değişime ayak uyduran, dünyadaki her türlü gelişmeyi takip eden ve aynı zamanda kişiliğiyle de örnek alınan öğretmenler olmak gibi bir yükümlülüğünüz var. Bu sorumluluk duygusuyla hareket edeceğinize inanıyorum.. En temel eylemimiz okumak, okumak, okumak olacak. Bizler sizlere güveniyoruz. inşallah sizin sayenizde bu milletin geleceği de aydınlık olacak? dedi.
Tören fakülte birincisi Hilal Ün, ikinci Emrah Çoban ve üçüncü Gülseren Karalök´e ödüllerinin ve tüm mezunların mezuniyet belgelerinin verilmesi ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —