MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde geçtiğimiz yıl başlatılan Diplomasi Konferansları bu yıl da devam ediyor. Çin Guandong University of Foreign Studies South China Business College´dan Dr. Rong Wang´ın konuk olduğu konferansta İpek Yolu, Çin kültürü ve Türkiye´nin İpek Yolu´ndaki yeri konuşuldu.

MCBÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü ile işbirliğinde gerçekleştirilen konferans serisinin ?Türk Dış Politikası ve Ortadoğu? başlığını taşıyan etkinliğinin konuşmacısı ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arı oldu.

Bölgedeki sorunlara ve Türkiye´nin bu alanda üstlenebileceği role ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Tayyar Arı, konuşmasının ilk kısmında Yemen´deki soruna değindi ve sorunun sadece mezhep tabanlı bir çekişmeden kaynaklanmadığını, bölgesel güçlerin politikalarını içeren siyasi bir temelinin de bulunduğunu vurguladı. Filistin sorununa ilişkin olarak ise, Arap-İsrail Savaşlarında İsrail´in gerçekleştirdiği işgallere yeterince karşı çıkılmadığını belirten Arı, uluslararası hukukun düzgün bir şekilde işletilmediğini belirtti. Bu kısımda, İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan uluslararası kurumlarda ve uluslararası hukuka dair düzenlemelerde ABD´nin etkisine dikkat çeken Arı, Irak Savaşında ve en son Golan Tepelerine ilişkin kararda görüldüğü üzere bu kurumların ABD tarafından göz ardı edebildiğinin altını çizdi.

Ortadoğu´da Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bölgesel ağırlığı olan ülkelerin İsrail ile işbirliği içerisinde hareket ettiğinden ve bölgenin büyük siyasi ve ekonomik sorunları bulunduğundan bahseden Arı, Türkiye´nin bu sorunların çözümüne ilişkin olarak İslam dünyasının umudu olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasının son bölümünü soru-cevap kısmına ayıran Prof. Dr. Tayyar Arı´ya, konferansın sonunda MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat tarafından, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin logosunu taşıyan bir saat ve teşekkür belgesi takdim edildi.



Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.04.2019 11:23:33 1389 0
Tarih: 04.04.2019 11:23 Güncelleme: 04.04.2019 11:23
Haberi Sesli Oku