MANİSA - ?Yeni Denge Arayışları? temalı MCBÜ Gençlerle 360 Derece Uluslararası Öğrenci Kongresi, 3-4 Nisan 2019 tarihlerinde, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin koordinatörlüğünde; Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen kongrenin açılış töreni; MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Sipil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, öğretim üyeleri ve 40 üniversiteden yaklaşık 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

12 farklı ülkede bulunan 40 üniversiteden, 191 Türkçe ve İngilizce bildiri sunulacak.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, ?Üniversitemiz öncülüğünde; Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi katkıları ile bu yıl 6. sını düzenlediğimiz Gençlerle 360 Derece Uluslararası Öğrenci Kongresi´ne hoş geldiniz. Bu tür kongreler; öğrencilerin bilimsel çalışma disiplini edinmeleri, alanlarında araştırma yapma becerileri kazanmaları, fikirlerini ifade edebilmeleri ve biz akademisyenlere ışık tutmaları açısından büyük öneme sahiptir. Bu sene kongremizin ana teması olan ?Dünyada Yeni Denge Arayışları? konusuyla öğrencilerimiz, sosyal bilimlerin doğasına uygun olarak olaylara ve konulara farklı yönlerden yaklaşma fırsatı bulacaklar; günceli yakalama, yeni fikirler aktarma ve edinme şansına sahip olacaklardır. Bu kapsamda Makedonya, Macaristan, Somali ve Çin gibi 12 farklı ülkede bulunan 40 üniversiteden 191 Türkçe ve İngilizce bildiri sunulacak, 40´ı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 245 katılımcı bu bildiriler çerçevesinde ele aldıkları konuları ayrıntıları ile tartışacaklar? dedi.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, kongrenin adının başında 360 derece ibaresinin yer almasının çok önemli olduğunun altını çizerek, ?Artık bilim insanları sadece çalıştıkları konunun içinde kalmamalı. Her konuya 360 derecelik bir bakış açısıyla bakmalı ve alanının dışındaki konularda da kendini en iyi şekilde yetiştirmeli. Kongre Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Ben iddia ediyorum ki Türkiye´de bizim kadar işbirliği içinde olan, bunu kağıt üzerinde bırakmayan ve her alanda ortak çalışmalar yürüten başka bir üniversite grubu yoktur? diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de ?Hangi ırktan, hangi dinden ve hangi ülkeden olursak olalım, hepimiz insanız. Hepimiz tek bir hedef için çalışıyoruz. O da dünyamızın refahı, tüm insanlığın mutluluğu ve gelişimidir? dedi. 

Öğrenci ne istediğini bilen, hedeflerini ortaya koymuş, sorgulayan, araştıran ve kendisini sürekli geliştiren kişidir.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Böyle bir kongreyi öğrencilerimizin organizasyonunda, düzenliyor olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum ve en başta öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kongreler bizleri araştırmaya, yeni çözüm önerileri getirmeye, paylaşmaya sevk ediyor. Kongreler daha ziyade akademisyenler arasında, bilim camiasında gerçekleştiriliyor. Öğrencilik aşamasında biz öğrencilerimize susmayı, dinlemeyi, itaat etmeyi öğretiyoruz. Halbuki öğrenci sadece oturan, dinleyen, sınava tabi tutulan, değerlendirilen ve sonra eline bir kâğıt parçası tutuşturulan bir birey değildir. Aslında öncelikle ne istediğini bilen, hedeflerini ortaya koymuş, sorgulayan, araştıran ve kendisini sürekli geliştiren kişidir. Bizim eğitim sistemimizde belki aileden başlayarak yaptığımız yanlışlıklar var. Hep susmasını, oturmasını, itaat etmesini öğrettik. Oysa her şey insanın kendisinde başlıyor ve kendisinde bitiyor. Anne babaların, eğitimcilerin, üniversitelerin yapacağı şey adam etmek ve yetiştirmek değildir. Önünü açmaktır, ona gerekli imkânları, fırsatları ve ortamı sunmaktır. Başaracak, belli bir noktaya, belli bir yere gelecekse bu kişinin kendi gayretiyle olacaktır. Biz üniversiteler olarak, buradaki idareciler olarak, kendinizi geliştirme noktasında her türlü imkânı ve fırsatı size sunmakla yükümlüyüz.

Bu tür organizasyonlar, etkinlikler derslerden çok daha önemli; bunların telafisi yok ama derslerin telafisi var. Her şey derslerde öğrendiğiniz üç beş konudan ibaret değil. Artık bilgiye ulaşma imkânlarımız çok daha fazla. Aynı bu kongrede olduğu gibi, bu tür etkinliklerin organizasyonundan son aşamasına kadar içinde yer almanız, bu tür kongre ve konferanslara dinleyici olarak katılmanız son derece önemli? dedi.

Prof. Çelebi; Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile her zaman birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, ?Birbirimize karşı gönül bağlarımız ve yakınlığımız, diğer üniversiteler ile olan ilişkilerimizden çok daha farklı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 

Kongreye Türkiye´deki üniversitelerin hemen hemen büyük bir kısmından öğrenci arkadaşlarımız bildirileriyle katılıyor. Uluslararası katılım söz konusu ve bu organizasyon gerçekten çok başarılı? diye konuştu.

Aşkın ve ahlâkın olmadığı yerde maalesef kalite, nitelik ve ilerleme olmuyor.

Prof. Çelebi, bilgilerini ve tecrübelerini de öğrencilerle paylaşmak istediğini belirterek ?Kongrenin adındaki 360 derece ifadesi, konulara her açıdan bakmamızı söylüyor. Mevlana´nın pergel metaforunda olduğu gibi; bir ayağımız sabit olarak kendi coğrafyamıza, değerlerimize sahip çıkacak; araştırırken, sorgularken pergelin diğer ayağıyla da 360 derece bütün toplumları, bütün kâinatı kucaklamaya, anlamaya çalışacağız. Özellikle sosyal bilimlerde bizim ülke olarak yapmamız gereken öz eleştiriler var. Sosyal bilimlerde henüz tam olarak tercüme ve derleme aşamasının ötesine geçebilmiş değiliz. Sosyal bilimler alanında çok özgün fikir insanlarımız, bilim insanlarımız yok değil, elbette var, örneğin Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi. Sezgin, Bilim Tarihi üzerine yaptığı araştırmalarla, bu milletin kendine olan güvensizliğini yok etmek ve özgüvenini tekrar sağlamak için bu çalışmaları yaptığını ifade ediyor. Yine Peygamber Efendimizin ifadesiyle, ilim Çin´de de olsa gidip onu alacağız. Hikmet ve ilim evrenseldir. Ancak biz kendi özgünlüğümüzle sosyal bilimlere bir katkı sağlamak, tercümenin ve derlemenin çok çok ötesine geçip bu alanda da çok ciddi fikirler, öneriler üretmek durumundayız. İşte sizin bu aşamada yaptığınız çalışmalar, sunacağınız tebliğler; hem size, hem toplumumuza, hem de tüm insanlığa katkı sağlayacak. Bunun için gerekli olan iki şeyi kaybettik; aşk ve ahlâk. Aşkın ve ahlâkın olmadığı yerde maalesef kalite, nitelik, ilerleme ve huzur olmuyor. YÖK yayınlardaki istatistikleri paylaşıyor, dünyada ilk sıralarda değiliz. Aşk ve ahlâkla hareket edersek; biz o zaman çok daha özgün, çok daha kaliteli çalışmaları ortaya koyup, bu coğrafyanın insanları olarak söz sahibi olabiliriz ve kendimizi gösterebiliriz? diye konuştu.

Ardından MCBÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Gör. Özkan Özkoç ve Öğr. Gör. Aras Poyraz Açıkgöz tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Açılış töreni Sipil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar´ın kendi hayatından kesitler ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı konuşması ile devam etti. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Hakkı Bayraktar´a kongreye olan katkıları, hayat dersleri içeren ve ilgiyle dinlenen konuşması nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti. Ardından kongreye katkıları nedeniyle Manisa Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Yardımcısı Sezen Şenay ile Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Güreser´e ve kongrenin düzenlenmesine katkıları olan MCBÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Maliye Kulübü, İktisat Kulübü, Sosyal Sorumluluk Topluluğu, Türk Kızılay Genç Topluluğu ve Genç Yatırımcılar Topluluğuna teşekkür plaketleri takdim edildi.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.04.2019 12:25:34 980 0

Tarih: 04.04.2019 12:25 Güncelleme: 04.04.2019 12:25
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00