EĞİTİM - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Muradiye Yerleşkesi Çim Sahada gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Türk, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kenan Dost, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.

Fakülte Birincisi Tarih Bölümü mezunu Melis Merve Ocak´ın tüm mezunlar adına konuşmasının ardından kürsüye gelen Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, ?Fakültemiz 1992 yılında kurulmuş ve 1993 -1994 öğretim yılında öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Bugün Fakültemizde Fizik, Kimya Biyoloji, Matematik, Tarih, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümlerinde eğitim-öğretim devam etmektedir. Ayrıca Felsefe Bölümüne bu sene öğrenci alınacaktır. Psikoloji, Coğrafya ve İstatistik Bölümleri açılmış ve eğitim-öğretime hazırlık çalışmaları başlamıştır. Bugün 610 öğrencimizi mezun etmenin gurur ve sevincini yaşamaktayız. Sevgili mezunlarımız; başarılarınız, sabrınız, hoşgörünüz ve sağduyulu yaklaşımınız için teşekkür ediyorum. Unutmayınız ki, ülkemizin her alanda tırmanışa geçtiği bu günlerde, bilgiyi üreten ve üretime yönelik kullanan siz genç mezunlara çok ihtiyacı var. Mezuniyetinizi kutlar, en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunar, bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve başarılar dilerim. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun? diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ise, ?Fen-Edebiyat Fakültemizin 2015?2016 Öğretim Yılı 20. Dönem mezunlarının diploma törenine hepiniz hoş geldiniz. Şükürler olsun ki, 1. ve 20. mezuniyetlerinde de yanlarında olmaktan onur duyuyorum. Öncelikle mezun olmayı hak eden öğrencilerimizi, onlara desteğini esirgemeyen anne-babaları ve onları bu başarıya ulaştıran öğretim üyelerini yürekten kutluyorum. Sevgili öğrencilerimiz, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve elinizde diplomanızla yeni bir dönemi açıyorsunuz. Sorumluluk alacağınız dönem başlıyor. Önce kendinize karşı sorumlusunuz. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz, çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Ülkenize karşı sorumlusunuz. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı vardır. Bu ülkenin insanına hizmet etmelisiniz. İnsanın en hayırlısı insana hizmet edendir. Okulu başarı ile bitirmek ve istediğiniz bir iş bulabilmek elbette öncelikli hedefleriniz arasındadır. Ama ülkeye de sahip çıkmalısınız. Bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu asla unutmayınız. Tarihinize, kültürünüze, bayrağınıza, velhasıl geleceğinize sahip çıkmalısınız. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Hedefiniz kalkınmış, çağdaş bir Türkiye, rehberiniz akıl ve bilim olsun. Bu yolda, iyilikten, doğruluktan, adaletten ve insan haklarından ayrılmayınız. Şahsım ve tüm öğretim üyesi arkadaşlarım adına sizleri bu mutlu gününüzde tebrik ediyor; ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum? dedi.

Ardından fakülte birincisi Tarih Bölümü mezunu Melis Merve Ocak, fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Sevil Hiçyılmaz ve fakülte üçüncüsü Tarih Bölümü mezunu Faize Kılıç´ın ödülleri takdim edildi. Tören, tüm mezunların mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma ile sona erdi.  



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 7.06.2016 11:28:22 1161 0

Tarih: 07.06.2016 11:28

Haberi Sesli Oku