MANİSA - Tüm imkânlarını seferber ederek, bilimsel ve sanatsal üretimi artırmayı hedefleyen Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, 25. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında 10 dalda düzenlenen yarışmaların ödül töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Ödül törenine Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Muzaffer Tepekaya ile Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Şule Uygur, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, MCBÜ´nün 25. yılının kutlanması sebebiyle Bilim ve Bahar Şenliğinin dolu dolu ve oldukça coşkulu geçtiğini belirterek, ?Ben bunu yine de yeterli bulmuyorum. Konserlere öğrencilerimizin çok yoğun bir katılım ve ilgisi oldu. Salonda düzenlediğimiz etkinliklerimizde dışarda kalan öğrencilerimiz olmuş ve bana sitem ettiler. Önümüzdeki yıl için gerekli tedbirleri alacağız. Bu tür programlar yaptığımızda, dışarıdan izlenebilecek dev ekranlar koymayı planlıyoruz? dedi.

Şenlik boyunca satranç müsabakaları ve spor müsabakaları da yapıldığını; ancak, müsabakalara katılan ekipler ve onların az sayıdaki arkadaşlarının dışında, öğretim üyelerini de bu müsabakalarda görmek istediğini dile getiren Prof. Çelebi, ?Bu şenlik aslında hepimizin yoğun bir şekilde katılımıyla, daha güzel bir şekilde kutlanmış olacak. Okul idarecileri, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz de bu müsabakalarda seyirci olarak yer almalı. Ben özellikle öğretim üyesi ve idareci arkadaşlarımdan bunu rica ediyorum. O salonda sadece yarışanların ve topların sesi duyulmamalı. Orada çok tatlı bir rekabet içinde, bu mutluluğu hep birlikte yaşamalıyız. Bu şenlik sadece öğrencilerin şenliği değil, bu üniversitenin şenliği ve her kademede, her düzeyde çalışanımız imkân buldukça katılmaya gayret göstermeli. Bununla birlikte Bilim ve Bahar Şenliğimizi güzel bir şekilde tamamladığımızı düşünüyorum. Bugün Bilim Projeleri ve Güzel Sanatlar Yarışmalarının ödül töreni gerçekleşmiş olacak ve arkadaşlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Ama önümüzdeki yıldan itibaren diğer müsabakaların ödüllerini de burada vereceğiz. Herkes burada bu heyecanı büyük bir coşkuyla yaşasın istiyorum. 25 Bilim ve Bahar Şenliğimizin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya olmak üzere, SKS Daire Başkanımız Ayhan Bilir´e, Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörümüz Zeynep Sülek ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeklerine ve yüreklerinize sağlık. Önümüzdeki sene kapanış töreninde tekrar buluşmak üzere hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Dereceye giren tüm öğrencileri şimdiden tebrik ediyorum? diye konuştu.

Ardından, önceki yılın ses yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şarkılarını seslendirdiği program, bu yılki ses yarışmasında ön elemeleri geçerek finale kalan öğrencilerin sahne almasıyla devam etti.

Tüm üniversitelerin öğrencilerine açık olarak düzenlenen ?Temel, Sağlık, Sosyal ve Mühendislik Bilimleri alanlarındaki Bilim Projeleri ve Genç Girişimciler Yarışması ile sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen ?Darbeler ve 15 Temmuz? temalı Resim, Şiir, Fotoğraf, Deneme Yarışmaları? ve ?MCBÜSES? yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Birinciler 1.500, ikinciler 1.000, üçüncüler ise 500 TL ödül aldı.



Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Saruhanlı Devlet Hastanesi Anne Sütünü Anlattı

Manisa Şehir Hastanesinde bir ilk

Çınarobaspor Hakan Hangül'ü transfer etti

Saruhanlı Belediyespor'da kaptan Batuhan yuvada kaldı

Paşaköy FK Nazmican Başkara ve Eren Eslik'i transfer etti

Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Güreş Şampiyonası Kula'da başladı

Soma’da orman yangınıyla mücadele devam ediyor

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Manisa 1.Amatör Lig 27 Eylül'de başlıyor

15 yıl hapis cezasıyla aranıyordu jandarma yakaladı

Yunusemre’de market ve fırınlara denetim

Alaşehir yangını kontrol altına alındı

YÖRÜKLER 4. KEZ MANİSA SELENDİ OVACIK’DA ŞENLİKTE BULUŞACAK

İzmir'de 540 gram olarak dünyaya gelen bebek, hayata tutundu

Soma ve Alaşehir yangınlarıyla mücadele devam ediyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 16.05.2017 11:58:59 930 0

Tarih: 16.05.2017 11:58 Güncelleme: 16.05.2017 11:58
Haberi Sesli Oku
12.08.2025 15:17:00