Bursa Zoo Park’ta geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi.

Annesinin kucağından inmeyen minik maymun, ilk defa gördüğü karı şaşkın bakışlarla izledi. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi Bursa Zoo Park’taki maymunlar yavru sevinci yaşıyor.

Geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi. Annesinin kucağından inmeyen Kardelen ile birlikte babun olarak da bilinen Habeş maymunları ailesinin birey sayısı 16’ya yükseldi. Annesinin ve bakıcılarının üzerine titrediği Kardelen’in sağlık durumunun iyi olması herkesi sevindirdi.

Minik Kardelen, 6 aylık kardeşi Damla ile birlikte ilk defa gördükleri karı şaşkın bakışlarla izledi. Kardelen’in atılan meyvelere koşan annesinin kucağından düşmemek için sıkı sıkı sarıldı. Ayrıca yavrularına sıkı sıkı bağlı olan iki anne babunun dostluğu ve meyve paylaşımı dikkatlerden kaçmadı.

“ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Hayvanat bahçesinin veteriner hekimi Dr. Hatice Karakuzulu ise doğumların yıl boyu devam ettiğini ifade ederek, “Hayvanlarımız uygun ısınma, beslenme ve barınma şartlarında olduğu zaman kış mevsiminde bile doğum yapabiliyor.

Kış mevsiminin ortasında maymun ailesine yeni bir maymunumuz daha katıldı. İsmini de kar sebebiyle ‘Kardelen’ koyduk. İnşallah bahçemizi büyüterek devam edeceğiz. Onların doğum yaparak ailelerini büyütmesi, mutlu olduklarının göstergesidir. Biz ekip olarak da onların mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. 15 taneydiler. En son doğan Kardelen ile birlikte maymun sayımız 16’ye yükseldi” dedi.



TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 13.12.2013 09:41:35 536 0

Tarih: 13.12.2013 09:41
Haberi Sesli Oku
16.04.2025 14:19:00