Bursa Zoo Park’ta geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi.

Annesinin kucağından inmeyen minik maymun, ilk defa gördüğü karı şaşkın bakışlarla izledi. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi Bursa Zoo Park’taki maymunlar yavru sevinci yaşıyor.

Geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi. Annesinin kucağından inmeyen Kardelen ile birlikte babun olarak da bilinen Habeş maymunları ailesinin birey sayısı 16’ya yükseldi. Annesinin ve bakıcılarının üzerine titrediği Kardelen’in sağlık durumunun iyi olması herkesi sevindirdi.

Minik Kardelen, 6 aylık kardeşi Damla ile birlikte ilk defa gördükleri karı şaşkın bakışlarla izledi. Kardelen’in atılan meyvelere koşan annesinin kucağından düşmemek için sıkı sıkı sarıldı. Ayrıca yavrularına sıkı sıkı bağlı olan iki anne babunun dostluğu ve meyve paylaşımı dikkatlerden kaçmadı.

“ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Hayvanat bahçesinin veteriner hekimi Dr. Hatice Karakuzulu ise doğumların yıl boyu devam ettiğini ifade ederek, “Hayvanlarımız uygun ısınma, beslenme ve barınma şartlarında olduğu zaman kış mevsiminde bile doğum yapabiliyor.

Kış mevsiminin ortasında maymun ailesine yeni bir maymunumuz daha katıldı. İsmini de kar sebebiyle ‘Kardelen’ koyduk. İnşallah bahçemizi büyüterek devam edeceğiz. Onların doğum yaparak ailelerini büyütmesi, mutlu olduklarının göstergesidir. Biz ekip olarak da onların mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. 15 taneydiler. En son doğan Kardelen ile birlikte maymun sayımız 16’ye yükseldi” dedi.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 13.12.2013 09:41:35 588 0

Tarih: 13.12.2013 09:41
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00