MAVİ MARMARA GAZİSİ MANİSALI MEHMET VURAL, LAHEY’DE ULUSLAR ARASI CEZA MAHKEMESİNE SUNULAN SAVCILIK RAPORUNU DEĞERLENDİRDİ: “HER ŞEYE RAĞMEN BİZ DAVAMIZA SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ, İSRAİL MAHKUM OLMADIKÇA, ÖZÜR DİLEMEDİKÇE, TAZMİNAT ÖDEMEDİKÇE, GAZZE’DEKİ ABLUKAYI KALDIRMADIKÇA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

SARUHANLI - Uluslararası Ceza Mahkemesine Lahey Savcılığı tarafından sunulan Mavi Marmara raporunda İsrail’in savaş suçu işlediğinin belirtilmesini değerlendiren Mavi Marmara Gazisi Manisalı Mehmet Vural, her şeye rağmen davalarını sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. 
Gazze’ye insani yardım taşıyan ve İsrail’in saldırısı sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinin hukuk heyetinin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yaptığı başvuru sonucu Lahey’deki savcılık raporunda, saldırının savaş suçu olduğunun belirtilmesi ve mahkemenin raporu kabul etmesi halinde Netanyahu’nun insanlık suçundan yargılanacak olmasını değerlendiren Mavi Marmara Gazisi Mehmet Vural, uluslar arası kamuoyu ve hukuksal alanda bekledikleri tepkinin gerçekleşmediğini söyledi.
Vural yaptığı değerlendirmede, “Uluslar arası Ceza Mahkemesinden İsrail’in savaş suçu işlediğine dair bir karar çıktı. Henüz uluslar arası kamuoyunda da hukuksal alanda da beklediğimiz tepki gerçekleşmemiştir. Bizim hukuksal davamız devam ediyor. Her şeye rağmen biz davamıza sonuna kadar devam edeceğiz. Daha önce İsrail’in bize karşı yapmış olduğu bazı ahlaksızca parasal anlamda teklifleri olmuştu. Biz hepsini reddettik. İsrail defalarca resmi ya da gayri resmi olarak hem İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezine hem de bizim gibi mağdurlarla bire bir görüşerek bazı tekliflerde bulundu. Biz bunu hem basınla hem de kamuoyuyla paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Biz yolumuza devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun, İsrail mahkum olmadıkça, tazminatları ödemedikçe, özür dilemedikçe ve Gazze’deki ablukayı kaldırmadıkça mücadelemiz devam edecektir” dedi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 6.11.2014 17:01:40 1021 0

Tarih: 06.11.2014 17:01
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00