MANİSA - “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak amacıyla tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Depremin yaşandığı ilk andan ekiplerini deprem bölgesine sevk eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kez de depremzedeler için atkı, bere, eldiven üretimine öncülük etti. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (MASMEK) eğitmenleri ve 50 kursiyerin hummalı çalışmasıyla üretilen ürünlerin hızla afet bölgesine ulaştırılacağı belirtildi.

         Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsılan depremzedeler için Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu, el sanatları eğitmenleri ve kursiyerleri, atkı, bere ve eldiven üretimine başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde kurulan atölyede hummalı bir şekilde yapılan üretim çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy ve Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Fırat Özcan, MASMEK Koordinatörü Ahmet Kaplan da takip etti.

Emek veren herkese teşekkür etti

İlk etapta bin atkı, bere ve eldiven takımı üretileceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla tüm imkânlarımızı deprem bölgesine seferber ettik. Bu anlamda zorlu iklim şartlarında depremzede vatandaşlarımıza bir nebze de olsak destek olabilmek adına, MASMEK öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz de depremzede vatandaşlarımız için atkı, şapka ve eldivenden oluşan polar takımın imalatına başladılar. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa katkı sağlarsak ne mutlu bizlere” dedi.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.02.2023 15:42:00 586 0

Tarih: 13.02.2023 15:42

Haberi Sesli Oku