MANİSA - “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak amacıyla tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Depremin yaşandığı ilk andan ekiplerini deprem bölgesine sevk eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kez de depremzedeler için atkı, bere, eldiven üretimine öncülük etti. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu (MASMEK) eğitmenleri ve 50 kursiyerin hummalı çalışmasıyla üretilen ürünlerin hızla afet bölgesine ulaştırılacağı belirtildi.

         Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsılan depremzedeler için Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu, el sanatları eğitmenleri ve kursiyerleri, atkı, bere ve eldiven üretimine başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nde kurulan atölyede hummalı bir şekilde yapılan üretim çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy ve Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Fırat Özcan, MASMEK Koordinatörü Ahmet Kaplan da takip etti.

Emek veren herkese teşekkür etti

İlk etapta bin atkı, bere ve eldiven takımı üretileceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla tüm imkânlarımızı deprem bölgesine seferber ettik. Bu anlamda zorlu iklim şartlarında depremzede vatandaşlarımıza bir nebze de olsak destek olabilmek adına, MASMEK öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz de depremzede vatandaşlarımız için atkı, şapka ve eldivenden oluşan polar takımın imalatına başladılar. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bir nebze de olsa katkı sağlarsak ne mutlu bizlere” dedi.



Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.02.2023 15:42:00 0
Tarih: 13.02.2023 15:42 Güncelleme: 13.02.2023 15:42
Haberi Sesli Oku