MASKİ’den 1,5 yılda 497 kilometrelik altyapı yatırımı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 1 Nisan 2024’ten bu yana il genelindeki yatırımlarında 497 kilometrelik içme suyu hattı döşedi. Altyapı projeleriyle birlikte birçok yerleşim yerinin içme suyu altyapısı baştan sona yenilenirken, vatandaşların suya erişim kalitesi artırıldı.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 1 Nisan 2024’ten bu yana altyapı yatırımlarıyla şehre 497 kilometrelik içme suyu hattı döşedi. Manisa’nın geleceği için altyapı yatırımlarının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Su kesintileri, seller, taşkınlar artık bu şehrin kaderi olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz. Yıllardır el değmeyen altyapıları tamamen yeniliyoruz. Asbestli borulardan kaçaklara neden olan eski hatlara kadar, yerin altında büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Paslı ve yıpranmış borular tarihe karışıyor"
İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında paslı ve yıpranmış boruların değişimine devam ettiklerini vurgulayan Besim Dutlulu, "İl genelinde birçok mahallemizin içme suyu hatlarını yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Artık vatandaşlarımız daha güvenli ve kaliteli içme suyuna ulaşabilecek" dedi.
Çalışmalar kapsamında şehir merkeziyle birlikte birçok kırsal mahallede de hatlar yenilenirken, vatandaşlar da yapılan hizmetten memnun olduklarını dile getirdi. Yeni hatlarla birlikte su kesintilerinin de büyük ölçüde önüne geçildiği belirtildi.

2025 yılında 81 yeni sondaj kuyusu açılacak
Küresel iklim değişikliği, azalan yağışlar ve yeraltı su kaynaklarındaki yetersizliklerle mücadele etmek adına, MASKİ Genel Müdürlüğü ile gece gündüz demeden var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Başkan Dutlulu, "Çalışmalar kapsamında 2025 yılı içerisinde 131 milyon TL’lik bir yatırımla 81 yeni sondaj kuyusu açmayı hedefliyoruz. Bu kuyular sayesinde Manisa’mızın su arz güvenliği önemli ölçüde artacak. Şimdiden 50 sondajın işlemlerini tamamladık ve hızla su sistemimize entegre ediyoruz. Unutmayalım ki su yalnızca bir kaynak değil, aynı zamanda geleceğimizdir. Siz değerli hemşerilerimizden de su tasarrufu konusunda bizlere destek olmanızı bekliyoruz" diye konuştu.

"Muradiye’de 65 kilometre içme suyu hattı döşeyeceğiz"
Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde yapılması planlanan alt yapı çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Başkan Dutlulu, "Proje kapsamında Muradiye’de 65 kilometre içme suyu hattı döşemesi yapacağız. 4 bin abone bağlantısını da yenileyeceğiz. 10 bin metreküplük içme suyu deposu inşa edeceğiz, 65 kilometre de kanalizasyon hattı imalatı yapacağız. 9 kilometre yağmur suyu hattı döşemesi yapılacak olan mahallede, 500 adet ızgara montajı gerçekleştireceğiz. Nüfusu 50 binin üzerinde olan Muradiye Mahallemizde evsel nitelikli atık su kirliliğine son vermek için de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa edeceğiz" diye konuştu.



Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 11.09.2025 17:00:00 844 0
Tarih: 11.09.2025 17:00 Güncelleme: 11.09.2025 17:01
Haberi Sesli Oku