Anahtar Kelimeler: MASKİ buçuk yılda proje

MANİSA - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, fiilen kurulduğu tarih olan Temmuz 2014´ten bu yana Manisa´daki altyapı ihtiyaçlarına yönelik 700 proje üretti. 
MASKİ Genel Müdürlüğü, 2014 yılı Temmuz ayından bu güne kadar, Manisa´nın 17 ilçesindeki altyapı ihtiyaçlarına etkili çözümler üretmeye devam ediyor. Azim ve sabırla devraldığı görevin altından hızla kalkan MASKİ, öncelikle rafta bekleyen projeleri ele almakla işe başladı. Zorlu yapılanma sürecinin ardından tüm ekipleriyle sahaya inilerek, mahallelerin nabzı tutuldu ve sorunlar yerinde dinlendi. Sonrasında çalışmalarına hızla start veren MASKİ Genel Müdürlüğü, incelemeler sonucunda tespit edilen altyapı eksikliklerine yönelik projeler hazırlayarak hayata geçirmeye başladı. İl genelinde altyapı sorunlarını sıfıra indirmek için MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından 700 projeye imza atıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinden, içme suyu şebeke, terfi ve isale hatlarına, sağlıklı çevre için kanalizasyon, yağmursuyu ve kollektör hatlarından dere ıslahlarına kadar büyük sorunlara neşter vuran projeler üretti.
Bütünşehir Yasası´nın ardından yıllardır yeterli hizmet alamamış olan köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin altyapısına öncelik verildi. Bu kapsamda, öncelik sırasına göre belirlenen 101 Mahalle için proje hazırlandı. Yıllar önce döşenmiş ya da daha önce hiç altyapısı olmayan mahalleler ?101 Mahalle Projesi´ ile sağlıklı altyapıya kavuştu. 101 Mahalle Projesi´nin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden MASKİ Genel Müdürlüğü, büyük bir hızla ?154 Mahalle Projesi´ni hazırladı. Bu kez 12´si belde belediyesi durumundan olmak üzere 154 mahalle için yapım çalışmalarına da başlandı. Büyük çaplı projelerin yanı sıra il genelinde altyapı sıkıntılarına son verecek olan çalışmalar için de projeler üretildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, il genelindeki taleplere cevap vermek için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, ?Manisamıza layık olduğu hizmetleri kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu güne kadar hemşerilerimiz için Projeler Dairesi Başkanlığımızca 700 proje ürettik. Bu projelerin 650´si biterken 50´si için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimizce öncelik sırasına göre belirlediğimiz mahallelerde hazırladığımız projelerimizle yılların sorunlarını ortadan kaldırdık. Tabii ki bütün projelerimizi aynı anda uygulamaya almak mümkün olmuyor. Bu işlerin ciddi bir mali boyutu var. Ancak biz durmadan çalışmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza çözümler üretmek amacıyla bu makamlardayız. Bizim işimiz halkımıza eşit, kaliteli ve hızlı hizmet ulaştırmaktır. Biz, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz? dedi.



Gördes’te iki araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Mantar toplamak için gittiği ormanda ölü olarak bulundu

Tırların kazası ucuz atlatıldı

Nar toplamak isterken canından oluyordu: Kuyuya düşen çocuk kurtarıldı

Yunusemre'nin mali hazırlık bütçesi 3 milyar 175 milyon TL

Alaşehir'de kontrolden çıkan kamyonet dehşet saçtı: 2 ölü 3 yaralı

Manisa CBÜ Radyo ve Stüdyosu açıldı

Foça'da sele kapılan kişinin kimliği belirlendi

Kameralarla donatılan evden çok sayıda uyuşturucu madde çıktı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’ya Modern Alışveriş Merkezi Geliyor

Başıboş Köpekler Koyun Sürüsüne Saldırdı: 3 Koyun Öldü

Yangına karşı başarılı çalışmalarını kutladılar

Saruhanlı’da Vefat…

Toprak yığınına çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa’nın ekonomik vizyonu masaya yatırıldı

Köy kahvesinde bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Polise ateş açan iki zanlı tutuklandı

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 15.11.2017 08:09:48 512 0
Tarih: 15.11.2017 08:09 Güncelleme: 15.11.2017 08:09
Haberi Sesli Oku