MASKİ ‘Su Verimliliği Seferberliği’ Toplantısına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen “Su Verimliliği Seferberliği” tanıtım toplantısı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için ülke sathında bir hareketin başlangıcı olan toplantıya, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay da katılım gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Su Verimliliği Seferberliği’ tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.  

“MASKİ olarak sadece Manisa için değil, ülkemiz ve geleceğimiz için çalışıyoruz”

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “İdare olarak Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde su kayıp kaçaklarını önlemek için önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Gereken tüm önlemleri alıyoruz. Üretilen ve sisteme dağıtılan suyu anlık olarak SCADA sistemleri ile izliyoruz. Su tüketimini belirleyerek SCADA sisteminde ölçülen üretim miktarı ile karşılaştırıyoruz. Ekiplerimiz sahada kaçak su tüketimine karşı önlemler ve denetimler gerçekleştiriyor. Eski hatları yeniliyor, altyapıyı güçlendiriyoruz. 780 kırsal mahallenin 254’ünün altyapısını yeniledik. Bu yatırımlar ile yıllar önce döşenmiş eski hatlardaki kayıp kaçak sorununa son verdik. İsale ve terfi hatlarını yenilemeye devam ediyoruz. Su kayıp kaçaklarının önlenmesi noktasında en önemli yatırımlardan biri olan içme suyu depolarının da bakım onarımlarına hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar bin 400’e yakın depoyu tertemiz hale getirdik. 115 adet içme suyu deposunu sıfırdan inşa ettik. Eskiyen su sayaçlarını yeniliyoruz. Su kaçak tespit cihazları ile şebeke kaçaklarının kontrolünü gerçekleştirerek yüzeye çıkmayan arızaların tespitini yapıyoruz” dedi. 

Kayıp Kaçak Oranı Yapılan Yatırımlarla Düştü

2014 yılında kayıp kaçak oranının yüzde 54 olduğunu ifade eden Aslay, “Yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar ile kayıp kaçak oranını 2020 yılında yüzde 35,40’a 2021 yılında da yüzde 34,52’ye indirdik. Tüm Büyükşehirlerin ortalaması şu an yüzde 34,57 iken biz MASKİ olarak bu oranın da altına indik. Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün yönetmelikte istediği orana 2 yıl önceden yaklaştık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün vizyonu ile ilimizde su kaynaklarının korunmasına yönelik birçok çalışmayı hayata geçirmeye, yatırım ve projelerimizi şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz’ dedi.



Göçük altındaki madencilerden birisi kurtarıldı

Kamyonetle sepetli motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Alaşehir’de traktör kazası: 1 ölü

Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yol kontrolü yapan uzman jandarma, takla atan aracın altında kaldı!

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da intihar!..

Park halindeki 2 araca çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

Eşini sözlü taciz eden adama meydan dayağı attı

Yön Levhasına Çarpan Otomobilin Sürücüsü Ağır Yaralandı

MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E DERT YANDI: “YERİMİZDE DURABİLİYORUZ YA ONA ŞÜKRETMEYE BAŞLADIK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Katılacağı Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış Töreni 19 Eylül Cuma

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK KURSLARI

Yunusemre Belediyesi personeline avantajlı dil kursu

Saruhanlı’da tarım sayımı başladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.02.2023 14:46:00 1167 0

Tarih: 01.02.2023 14:46 Güncelleme: 01.02.2023 14:46
Haberi Sesli Oku
13.09.2025 13:28:00