SARUHANLI - MASKİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılında bünyesindeki atıksu arıtma tesislerinde oluşan 15 bin 150 ton arıtma çamurunun doğaya zarar vermeksizin uzaklaştırılmasını sağladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevre dostu atıksu arıtma tesislerinde yürüttüğü çalışma ve faaliyetlerle Manisa’nın geleceği adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Daha sağlıklı bir çevre inşası amacıyla il genelinde 18 adet tesisi başarıyla işleten MASKİ, arıtım süreçleri sonrasında meydana çıkan tehlikesiz sınıftaki arıtma çamurlarını da doğaya zarar vermeden uzaklaştırılıyor. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde, sadece 2019 yılında 15 bin 150 ton arıtma çamuru mevzuata uygun şekilde uzaklaştırılarak çevre ve halk sağlığına katkı sağlandı.

Arıtma çamuru nedir?

MASKİ’nin il genelindeki biyolojik arıtma tesislerinde arıtma süreci, atıksular içerisindeki mikroorganizmaların kullanılmasıyla gerçekleşiyor. Bakteriler yardımıyla arındırılan atıksuların daha sonra ilgili ünitelerde işlenmesi ve çökeltilmesiyle de arıtma çamuru meydana geliyor. Ardından tehlikesiz sınıfa ait bu çamurlar, solar çamur kurutma seralarına taşınarak susuzlaştırılıyor. Son olarak ise Manisa Büyükşehir Belediyesince hizmete kazandırılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’na ulaştırılarak nihai bertarafı sağlanıyor.



1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 20.01.2020 10:30:00 722 0
Tarih: 20.01.2020 10:30 Güncelleme: 20.01.2020 10:30
Haberi Sesli Oku