MANİSA - MASKİ Genel Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi Yönetim Toplantısı, MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran başkanlığında gerçekleşti. İlgili tüm birimlerin yer aldığı toplantıda, MAKOM’un yönetim, organizasyon ve görev dağılımına ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, olası afet ve acil durum hallerinde etkili müdahaleyi sağlamak amacıyla kurduğu MASKİ Genel Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi (MAKOM)’un ilk toplantısını gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı sekretaryasında görev yapan merkezin işleyiş, görev ve yetki dağılımı, organizasyon ve çalışmalarına ilişkin gündem maddeleri konuşuldu.

Olası afet halinde merkezi yönetim sağlanacak

Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz, afet durumlarında tek merkezden daha hızlı ve etkili bir yönetimin sağlanması amacıyla bu merkezin oluşumunu yasal mevzuata uygun şekilde tamamladıklarını ifade etti. Daire Başkanı Deniz, benzer merkezlerin diğer büyükşehirlerde de bulunduğunu belirterek, bu hizmetin Manisa’da da hayata geçirilmesiyle, afet riskine karşı daha hazırlıklı ve merkezi bir çalışma yürütüleceğini vurguladı.

“Afet risk yönetimine hazırlıklı olmamız şart”

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, toplantının açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Elbette ki ortak dileğimiz böyle afetlerle hiç karşılaşmamaktır, ancak bu olasılık maalesef ki her an mevcut ve bizlerin de buna hazırlıklı olması şart. Çünkü deprem, sel, toprak kayması gibi anlarda gerçekten de insanların bir arada durabilmeleri ve bunu sürdürebilmeleri çok daha zor hale geliyor. Bizler şimdiden bu olasılığa ve riskin yönetilmesine dair tedbirler alıp çalışmalarımızı planlarsak, zamanı geldiğinde bunların önemini elbette ki görürüz. MASKİ olarak bu çaba ve koordinasyona MAKOM sayesinde katkı sağlayarak, dayanışma ve etkin müdahalede bulunma adına çalışmalarımıza devam edeceğiz”



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.08.2019 09:27:00 415 0

Tarih: 26.08.2019 09:27
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00