MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli personele yönelik temel ilk yardım uygulamaları eğitimi düzenleyerek, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında personeli bilgilendirdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışanların sorumluluk ve kabiliyet gerektiren konularda daha verimli olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, MASKİ´nin ilçelerde görev yapan personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimin ilk dersine MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Burak Aslay ile Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız da katıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği verilen eğitimi MOSB-MED´den Deniz Çetinkaya ve MASKİ Sağlık Birimi´nde görevli Hemşire Burçin Savranoğlu gerçekleştirdi. MASKİ ilçe personelleri toplamda 16 saat ilkyardım eğitim aldı.

Personele acil bir durum karşısında profesyonel ekipler gelene kadar, amaçsız çözümlerden ve yanlış müdahalelerden kaçınarak, yaralıya çabuk, etkili ve en uygun müdahale için gerekli bilgi ve beceriyi kazandıracak bilgiler aktarıldı. Açık yaralar, boğulmalar, kalp masajı, suni teneffüs gibi hayat kurtaran yöntemler maketler üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı.

Sınavı geçen personel sertifika alacak

İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında verilen ilk yardım eğitimini alan personel sınava tabi tutularak, sınavdan geçer not alanlar sertifika almaya hak kazanacak. İlçe personelinin eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından, MASKİ hizmet binasında görev yapan çalışanlara da aynı eğitim verilerek, acil durumlarda etkili müdahale öğretilecek.

?İlk yardım eğitimi son derece önemli?

Eğitimin başlangıcında konuşma yaparak, ilkyardımın önemine değinen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, ?İlk yardım eğitimi son derece önemli. Gruplar halinde çalışıyoruz. Özellikler arazide başımıza neler gelecek bilmiyoruz. Arazide çalışan ekiplerin bu tarz eğitimlere çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Temennimiz ihtiyaç olmasın; ancak ihtiyaç olması halinde de bunu uygulamamız gerekiyor. Yanımızdaki arkadaşımızın sağlığı bizim için çok önemli? diyerek, ilk yardım eğitiminin herkes için gerekli olduğunu belirtti.



Kula’da uyuşturucu tacirlerine darbe: 2 kişi tutuklandı

Eski kocası tarafından annesiyle birlikte öldürülen kadın toprağa verildi

Manisa’nın ihracatında elektronik düşüşte, iklimlendirme yükselişte

Manisa'da oltayla 2 metrelik yayın balığı yakaladı

Sepetli motosiklet can aldı

Çocukları taşıyan servis kazaya karıştı, veliler hastaneye koştu

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Traktör devrildi: 1 ölü

Boşanma aşamasındaki eşi ve ailesine kurşun yağdırdı: 4 yaralı

Asırlık miras Acıpayam kavunu tescillendi

Kırtasiye masrafından kısarken çocuğunuzun sağlığını riske atmayın

Kafa Kafaya Çarpışma: İki Sürücü Hayatını Kaybetti

Köyceğizli Koparan, Taekwondoda Türkiye şampiyonu oldu

Silahlı kavgada ortalık kan gölüne döndü! 2 ölü, 3 yaralı

Merkez Bankası’nın kasasından yine servet çıktı! Neredeyse yarısı son 2 günde gitti

Eğitim güvenliği için tüm kurumlar seferber oldu

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 19.11.2016 13:07:32 672 0

Tarih: 19.11.2016 13:07 Güncelleme: 19.11.2016 13:07
Haberi Sesli Oku
10.09.2025 19:09:00