MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde hidrojen, sülfür ve metan gazlarının iş kazalarına ve can kaybına neden olmaması amacıyla kurduğu gaz algılama ve kontrol sistemleri ile ilgili personeline teknik emniyet eğitimi veriyor.

            MASKİ Genel Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında hizmet alanı içerisinde yer alan atıksu arıtma tesislerinin terfi merkezlerine hidrojen sülfür ve metan gazlarını takip edecek gaz algılama ve ölçüm sistemlerini kurdu. Bu sistemlerin güvenli kullanımı için ise, sistemlerin kurulu olduğu tesislerde görev yapan personele teknik emniyet eğitimleri düzenleniyor. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli Elektrik Teknisyeni Koray Arguz tarafından verilen uygulamalı eğitimler kapsamında Saruhanlı, Akhisar, Ahmetli, Gölmarmara, Karakurt, Gelenbe ve Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisleri personeli bilgilendirildi. Tesislerde zehirli gazlar nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan gaz algılama, ihbar, uyarı ve havalandırma sistemleri ile gaz zehirlenmelerinin önüne geçilerek, iş ve işçi güvenliği sağlanıyor.

Dünya standartlarında sistemler       

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, faaliyete aldıkları atıksu arıtma tesislerinde görev yapan personellere düzenli olarak iş kazalarına karşı eğitim verdiklerini söyledi. Başaran, ?Tesislerimizde kurduğumuz sistemler sayesinde olası kazaların önüne geçmek adına dünya standartlarında modern sistemler oluşturduk. Bu amaçla düzenlediğimiz teknik emniyet eğitimlerimiz tüm tesislerimizi kapsayacak şekilde devam ediyor. Bizim için personelimizin can sağlığı her şeyden önemli. Gaz algılama ve ölçüm sistemleri sayesinde ortaya çıkabilecek herhangi bir tehlikeyi önceden belirleyen ekiplerimiz olası durumlara karşı önlem alabiliyorlar? dedi.  



Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.12.2016 09:33:30 420 0

Tarih: 28.12.2016 09:33
Haberi Sesli Oku
30.06.2025 17:53:00