Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

MASKİ ATIK SUDA BALIK YETİŞTİRDİ

MASKİ ATIK SUDA BALIK YETİŞTİRDİ

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinden arıtılan suyun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı.

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinden arıtılan suyun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı. Tesisten arıtılan atık suyla dolu akvaryumdaki balıklar atık suların, içinde canlı yaşayacak kadar temiz olduğunu gözler önüne serdi.

MASKİ, en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerinde temizlenen suda balık yetiştirdi. Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi´nde arıtılan suyla doldurulan akvaryumun içerisine japon balığı, çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları koyularak yaşamları gözlem altına alındı. Atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunun kalite analizlerini laboratuvar incelemesinin yanı sıra gözlem yoluyla da test eden MASKİ, arıtılan suyun canlı yaşamına izin verecek temizlikte olduğunu kanıtlandı.

Arıtma süreci

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ´nin Manisa genelinde hizmete sunduğu atıksu arıtma tesislerinin arıtma süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Başaran, ?Tesislerimize gelen ve giriş suyu diye adlandırdığımız evsel atık sular, çeşitli ünitelerden geçtikten sonra bakteriler yardımıyla parçalanarak biyolojik arıtma işlemine tabi tutuluyorlar. Böylelikle arıtılan su, çıkış suyu olarak belirli kalite standartlarına uygun olarak havuzlarımızda toplanarak aktarımı gerçekleştiriliyor? açıklamasında bulundu.

Manisa artık daha temiz

Arıtma suyunda canlı yaşayabilmesinin, bu yatırımların önemini ortaya koyduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ?Daha temiz bir Manisa için, mevcut bulunan ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 13 adet atık su arıtma tesisimizi çalışır duruma getirdik. Amacımız, Gediz ve Bakırçay´ın temizlenmesinde büyük öneme sahip atık su arıtma tesislerimizi bir bir işletmeye alarak daha sağlıklı bir Manisa inşa etmek. Genel Müdürlüğümüzün en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerimizin geldiği noktayı da içinde beslediğimiz balıklarla gösteriyoruz? dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor