MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinden arıtılan suyun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı. Tesisten arıtılan atık suyla dolu akvaryumdaki balıklar atık suların, içinde canlı yaşayacak kadar temiz olduğunu gözler önüne serdi.

MASKİ, en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerinde temizlenen suda balık yetiştirdi. Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi´nde arıtılan suyla doldurulan akvaryumun içerisine japon balığı, çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları koyularak yaşamları gözlem altına alındı. Atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunun kalite analizlerini laboratuvar incelemesinin yanı sıra gözlem yoluyla da test eden MASKİ, arıtılan suyun canlı yaşamına izin verecek temizlikte olduğunu kanıtlandı.

Arıtma süreci

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ´nin Manisa genelinde hizmete sunduğu atıksu arıtma tesislerinin arıtma süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Başaran, ?Tesislerimize gelen ve giriş suyu diye adlandırdığımız evsel atık sular, çeşitli ünitelerden geçtikten sonra bakteriler yardımıyla parçalanarak biyolojik arıtma işlemine tabi tutuluyorlar. Böylelikle arıtılan su, çıkış suyu olarak belirli kalite standartlarına uygun olarak havuzlarımızda toplanarak aktarımı gerçekleştiriliyor? açıklamasında bulundu.

Manisa artık daha temiz

Arıtma suyunda canlı yaşayabilmesinin, bu yatırımların önemini ortaya koyduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ?Daha temiz bir Manisa için, mevcut bulunan ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 13 adet atık su arıtma tesisimizi çalışır duruma getirdik. Amacımız, Gediz ve Bakırçay´ın temizlenmesinde büyük öneme sahip atık su arıtma tesislerimizi bir bir işletmeye alarak daha sağlıklı bir Manisa inşa etmek. Genel Müdürlüğümüzün en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerimizin geldiği noktayı da içinde beslediğimiz balıklarla gösteriyoruz? dedi.



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 30.05.2016 19:15:35 325 0

Tarih: 30.05.2016 19:15

Haberi Sesli Oku