SARUHANLI- Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi´nde arıtılan suyla doldurulan akvaryumun içerisine japon balığı, çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları koyularak yaşamları gözlem altına alındı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinden arıtılan suyun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı. Tesisten arıtılan atık suyla dolu akvaryumdaki balıklar atık suların, içinde canlı yaşayacak kadar temiz olduğunu gözler önüne serdi.

MASKİ, en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerinde temizlenen suda balık yetiştirdi. Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi´nde arıtılan suyla doldurulan akvaryumun içerisine japon balığı, çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları koyularak yaşamları gözlem altına alındı. Atık su arıtma tesislerinin çıkış suyunun kalite analizlerini laboratuvar incelemesinin yanı sıra gözlem yoluyla da test eden MASKİ, arıtılan suyun canlı yaşamına izin verecek temizlikte olduğunu kanıtlandı.

-Arıtma süreci- 

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ´nin Manisa genelinde hizmete sunduğu atıksu arıtma tesislerinin arıtma süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Başaran, ?Tesislerimize gelen ve giriş suyu diye adlandırdığımız evsel atık sular, çeşitli ünitelerden geçtikten sonra bakteriler yardımıyla parçalanarak biyolojik arıtma işlemine tabi tutuluyorlar. Böylelikle arıtılan su, çıkış suyu olarak belirli kalite standartlarına uygun olarak havuzlarımızda toplanarak aktarımı gerçekleştiriliyor? açıklamasında bulundu.

-Manisa artık daha temiz-

Arıtma suyunda canlı yaşayabilmesinin, bu yatırımların önemini ortaya koyduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ?Daha temiz bir Manisa için, mevcut bulunan ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 13 adet atık su arıtma tesisimizi çalışır duruma getirdik. Amacımız, Gediz ve Bakırçay´ın temizlenmesinde büyük öneme sahip atık su arıtma tesislerimizi bir bir işletmeye alarak daha sağlıklı bir Manisa inşa etmek. Genel Müdürlüğümüzün en büyük yatırımlarından olan atık su arıtma tesislerimizin geldiği noktayı da içinde beslediğimiz balıklarla gösteriyoruz? dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

Turgutlu’nun Filedeki Temsilcisi Yüzleri Güldürdü

Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

DEMİRCİ'YE MODERN OKUL MÜJDESİ

Saruhanlı’da yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa akülü engelli aracı teslim edildi

Saruhanlı’da Vefat…

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

Saruhanlı’da Vefat…

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Somaspor Aksaray karşılaşmasına hazırlanıyor

SARUHANLI’DA VEFAT…

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın durumu ciddiyetini koruyor

Feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Eğitim Bir-Sen’den Gölmarmara’da eğitim çıkarması

Feci kaza: 1 ölü

Selimşahlarspor rahat kazandı: 4-0

Gümülcelispor ikinci yarıya iyi başladı: 2-1

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 31.05.2016 11:37:54 776 0
Tarih: 31.05.2016 11:37 Güncelleme: 31.05.2016 11:37
Haberi Sesli Oku