MANİSA - MASKİ Genel Müdürlüğü, işlettiği 16 atıksu arıtma tesisi ile 2018 yılında 40 milyon metreküp atıksuyun doğal çevreye zarar vermeden uzaklaşmasını sağladı.

Ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin öneminin altını çizen Başkan Ergün, gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içinde olduklarını söyledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki en büyük sorunlardan biri olan atıksu arıtma tesisleri noktasında yaptığı yatırımlarla adeta Ege Bölgesi´nin kaderini değiştiriyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilçe belediyeleri ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinden devralınan 13 atıksu arıtma tesisi kısa sürede devreye alınarak faal hale getirildi. Ardından yatırım hamlesine başlayan MASKİ, Turgutlu, Gördes ve Soma´da inşa edilen tesislerle birlikte 2018 yılında il genelinde 40 milyon metreküp atıksuyu doğal ortama zarar vermeden uzaklaştırdı.
Manisa merkezde 2019 yılında 22 milyon metreküp atıksu arıtılacak
MASKİ, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürüttüğü çalışmalar ile Manisa merkeze, 75 milyon TL yatırım ile dünya standartlarında bir tesis kazandırdı. Atıksu arıtımına başlanan tesiste, 2019 yılında 22 milyon metreküp atıksu arıtılarak Gediz´e salınacak.
İki tesis daha kazandırılıyor
İl genelinde vatandaşların atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden etkilenmemesi için Alaşehir ilçe merkezine de yeni bir tesis inşa ediliyor. 25 milyon TL yatırım bedeli ile yapılmaya başlanan tesis sayesinde gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam alanı bırakılacak. Alaşehir´in Kavaklıdere Mahallesi´nde de 4 milyon 100 bin TL yatırım bedeli ile bir atıksu arıtma tesisi inşa edilecek.
?Manisa´nın geleceğini yeniden dizayn ediyoruz?
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin öneminin altını çizerek, gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içinde olduklarını vurguladı. Başkan Ergün, ?Gediz ve Bakırçay´ın kirlilikten kurtarılması adına yoğun bir mesai harcıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak geride kalan sürede atıksu arıtma tesislerine 238 milyon TL yatırım yaptık. İlimizin fiziki değişiminin yanı sıra, altyapı anlamında yapmış olduğumuz yatırımlar ile gelecek nesilleri koruma altına alıyoruz. Yapısal anlamda birbirinden önemli projelerle örnek çalışmalara imza atan MASKİ Genel Müdürlüğümüz, hayata geçirdiği projelerle Manisa´mızın adeta çehresini değiştirerek bambaşka bir şehri halkın hizmete sunmaya gün be gün devam ediyor. Manisalılara hak ettikleri hizmetleri ulaştırmak adına var gücümüzle el birliğiyle çalışıyoruz. Kurulduğunda masa ve sandalyesi dahi olmayan bir kurumdan, bugün geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde gerçekten de göğsümüz kabarıyor. Manisa´nın geleceğini yeniden dizayn ediyoruz. Yaptığımız yatırımların hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.



Saruhanlı’da Deve Güreşi Coşkusu Başladı

Tır Refüje Çıktı Trafik Korkuttu

Doğal gaz zammı sonrası hesaplar karıştı: 13 bin liralık fatura 25 bin oldu

Manisalı sporcu Samet Akça, Türkiye ikincisi oldu

Kan donduran olay: 75 yaşındaki arkadaşını öldürdü

Katliam gibi kaza! Halk otobüsü üst geçide çarptı: 4 ölü, 13 yaralı

Bağa giren tır böyle şahlandı

CHP Lideri Özgür Özel: “İliğimize Kemiğimize Kadar Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Milliyetçiyiz; Asla Teslim Olmayanlarız”

İzmir’in en vicdansızı hak ettiği cezayı aldı

Genç kadın doğumda öldü, yakınları hastaneyi bastı

Besim Dutlulu: Caminin her bir minaresi için 40 iş insanından para toplanmış

Meteoroloji açıkladı: Yerle gök bir olacak, çamur yağacak

Van'da şiddetli hissedilen deprem

Zamlar herkesin cebini yakacak... CHP'li isim olacakları 4 maddede sıraladı

Ekrem Başkan Mütevelli’de Anlamlı Katılım

Yangında 2 katlı ev küle döndü!

Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Ekrem Başkan Çullugörece’de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa’da Barajlar Doldu, Tarım İçin Su Seviyesi Yükseldi

Manisa’da Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonu Değerli Zamanlar Spor Kulübü oldu

Netice Okutan, Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Toplantısına Katıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 16.01.2019 17:08:10 0
Tarih: 16.01.2019 17:08 Güncelleme: 16.01.2019 17:08
Haberi Sesli Oku