SAĞLIK - Dünya Sağlık Örgütü, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayanların yüzde 85´inin zamanını oturarak geçirdiğine dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre ise uzmanlar, uzun süre oturmanın insan sağlığı üzerinde bir takım olumsuzluklara yol açmaması için her yarım saatte bir ayağa kalkarak gezilmesi gerektiğini söyledi.

Günümüzde iş hayatında bilgisayar kullanımının artmasıyla kötü ofis ergonomisine bağlı olarak masabaşı çalışanlar sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle saatler boyunca masabaşında çalışanlarda hareketsizliğe bağlı boyun, sırt ve bel ağrıları ortaya çıktığını belirten maniplasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, zamanla oluşan bu ağrıların gittikçe müzminleşip kişinin tahammül edemeyeceği boyutlara varabildiğini kaydetti. Sabit bir şekilde bilgisayar karşısında oturup çalışanlarda bel ve boyun kaslarının zamanla tembelleştiğini vurgulayan Şahabettinoğlu,

?Bu da fıtığa sebebiyet veriyor. Bu durumun uzun süre devam etmesi omurgada ciddi rahatsızlara yol açabiliyor. Masabaşı işi olanların gün boyu sabit bir şekilde oturmamaları, her yarım saatte bir ayağa kalkarak ofiste gezmeleri gerekiyor? dedi.

FITIK TEHLİKESİ
Sürekli aynı pozisyonda bilgisayara bakarak çalışanların boyun egzersizleri yaparak oluşabilecek rahatsızlıklardan kendilerini koruyabileceğini kaydeden Şahabettinoğlu, şöyle devam etti:
?Bu sürekli oturmalar, hareketsizlik sonucunda omurga çevresi kaslarda zayıflamaya ve sonuçta boyunda düzleşme, boyun ve bel fıtıklarına zemin hazırlıyor. Gün içinde hareketsizlikten ve sürekli aynı pozisyonda oturmaktan kaynaklanan ağrılarınız belden bacağa yayılıyorsa bel fıtığı, boyundan kola ve ele yayılan ağrınız mevcutsa boyun fıtığı olabileceğiniz ihtimalini beraberinde getiriyor.?

FITIKTAN KURTARAN ELLER
Ali Şahabettinoğlu, bu tür rahatsızlıklarda hemen bir fizik tedavi uzmanına başvurulmasını önerdi. Bursa´daki merkezinde maniplasyon (elle tedavi) yöntemi uygulayan Şahabettinoğlu, bu yöntemin çok az sayıda doktor tarafından uygulandığına dikkat çekti. Maniplasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6 ve ileri vakalarda 7-9 seans uygulandığını anlatan Şahabettinoğlu, ?Bu tedavi hastalıklı bölgeye birtakım bastırma, germe ve döndürme gibi manevralarla uygulanır. Bu tedavi yöntemi masajla ilgili değildir. Ameliyatın sadece bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olan ya da ameliyatsız tedaviyle cevap veremeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda uygulanır? dedi.

Şahabettinoğlu, maniplasyon tedavisinin bel ve boyun fıtıklarında hastaların yüzde 98´inde başarı oranına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.



Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 29.12.2015 11:05:41 359 0

Tarih: 29.12.2015 11:05
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00