ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediyesi Olağanüstü Belediye Meclis toplantısında Manolya Meydanının adı tüm parti gruplarının oy birliği ile ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? olarak değiştirildi. Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm grup başkanvekillerinin birlikte kaleme aldığı ortak metni okuyarak, Şehzadeler´ in her şartta demokrasiden yana olacağını ifade etti.

Şehzadeler Belediyesi Olağanüstü Belediye Meclis toplantısı tarihi Bedesten´ de yapıldı. Toplamda 3 maddenin görüşüldüğü olağanüstü toplantıda Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tüm meclis grup başkanvekilleri ile bir bağımsız meclis üyesinin ortaklaşa imza attığı ortak bildiriyi okuyarak Şehzadeler Belediye Meclisi olarak yapılan darbe girişimini sert bir dille lanetledi. Başkan Çelik okuduğu ortak bildiride ?15 Temmuz 2016 gecesi Kahraman ordumuzun içerisine sızmış FETÖ Terör Örgütü organizesinde, bir grup hain tarafından, Yüce Türk Milletine ve onun özgür iradesiyle görevinin başında bulunan Cumhurbaşkanlığımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümetimize ve dolayısıyla 92 yıldır dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyetimize karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Şehzadeler Belediye Meclisi olarak 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bu alçakça girişimi lanetliyoruz. Türk milletinin huzurunu birlik ve beraberliğini de hedef alan bu darbe girişimi karşısında milletimiz, bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimini engellemiştir. Şerefli ordumuzun şerefli askerleri, kahraman Türk polisimizin üstün gayretleri, tarih boyunca asla unutulmayacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti´ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet ve güvenlik güçlerimiz her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedirler. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Şehzadeler Belediye Meclisi olarak, AK Parti, MHP, CHP ve bağımsız meclis üyelerimizle tek yürek, tek vücut olarak, Şehzadeler halkının oylarıyla seçilmiş kişiler olarak, milletimizin iradesini tehdit eden, bu darbe girişiminin karşısındayız. Sonuna kadar demokrasinin yanındayız? dedi.

? TBMM´DEKİ ORTAK TAVIR VE ORTAK DİL, MİLLETİMİZİ VE MİLLÎ İRADEYİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEKTİR?

Yapılan darbe girişimine karşı TBMM´de grubu bulunan tüm partilerin ortak bir tavır sergilediğinin altını çizen Başkan Çelik ?Halkımızın bu alçak darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık, Türkiye´de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece anlamlıdır. Tarihinde ilk kez, bombalı saldırılara maruz kalan, milletin iradesinin merkezi, TBMM?nde bulunan siyasi partilerin tamamının darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaları da değerlidir ve tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil, milletimizi ve millî iradeyi daha da güçlendirecektir. Hukuk bu saldırıya girişenlere bedelini, en ağır şekilde ödetecektir. Manisa´mızda darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren sokağa çıkarak, bu hain girişime karşı çıkan, günlerdir Manisa´nın en büyük meydanlarında demokrasi nöbeti tutan, hemşerilerimize ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Bu meclis toplantısında alacağımız kararla, günlerce demokrasinin bekçiliğini yapan halkımızın toplandığı, demokrasiye olan sevdasını haykırdığı, Manolya Meydanının ismini ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? olarak değiştiriyoruz. Bu kararında hayırlı olmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu hain darbe girişimini bütün meclisimizle bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi rahmet anıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz? dedi. Daha sonrasında söz alan Grup başkanvekilleri ve bağımsız meclis üyesi darbeyi kınayarak birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. Konuşmaların ardından yapılan oylama neticesinde Manolya Meydanı´nın isminin ?15 Temmuz Demokrasi Meydanı? olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.



SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 3.08.2016 08:47:09 645 0
Tarih: 03.08.2016 08:47 Güncelleme: 03.08.2016 08:47
Haberi Sesli Oku