Anahtar Kelimeler: Manisa portatif otopark

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı´nda bazı çevrelerin karşı çıktığı Ulupark´taki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otoparkla ilgili imar plan değişikliği, oy çokluğuyla kabul edildi. Mevcut otoparkın 30 araçlık olduğunu, bunun 200 araç kapasitesine yükseltilecek şekilde projenin yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulupark´ın dokusuna ya da ağaçlarına hiçbir şekilde dokunulmadan projenin hayata geçirileceğinin altını çizdi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündem maddelerine geçilmeden önce Öğretmenler Günü´nü ve Mevlid Kandili´ni kutlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi: 
?24 Kasım´da Öğretmenler Günü´nü kutlayacağız. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Başöğretmenimiz ulu önder Atatürk?ün birer yansıması olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır. Ulu önderimizin ´Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır´ sözünden yola çıkarak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Ayın sonunda alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) doğum günü olan Mevlid Kandili´ni inşallah idrak edeceğiz. Şefaatine nail olmak duasıyla tüm İslam Aleminin, Manisalı hemşehrilerimin ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızın kandilini şimdiden kutluyorum. Bu mübarek günün ülkemize ve Manisamıza rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah´tan niyaz ediyorum.?

Ulupark´a otopark geliyor
Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Gündem maddeleri arasında bazı küçük çevrelerce itiraz edilen ve kamuoyunu yanlış yönlendiren Ulupark´ın içindeki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otopark projesi de vardı. Madde üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, itirazların kabulüne yönelik oylama yapılmasını teklif etti. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise, Ulupark´ta mevcut otoparkın yerine yapılması planlanan katlı otoparkın portatif olarak tasarlandığını söyledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, ?Mevcut oradaki dokuda bozulma ya da ağaç kesilmesi söz konusu değil. Tamamı çelik konstrüksiyondan. Herhangi bir betonarme yapılması söz konusu değil. Şu anda orada 30 araç olarak kullanılan otoparkın 200 aracın kullanacağı şekilde planlandı? dedi. Açıklamanın ardından imar planları değişiklik raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

250 proje ve 803 milyonluk hizmetlerin açılışı yapılacak
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı´nda Manisa Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili konular da gündeme geldi. 23 Kasım Perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin katılımlarıyla Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde toplu açılış töreni yapacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?Yaklaşık 803 milyon TL´yi bulan 250 proje ve yatırımların açılışları yapılacak 23 Kasım Perşembe günü. Genel başkanımızı bir kere daha Manisamızda ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepinizi açılışlarımıza davet ediyorum? dedi.

Devlet Bahçeli´nin adı Selendi Kent Meydanı´na verildi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere Selendi, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Turgutlu ve Kula Belediye Başkanlarının imzasını taşıyan isim önergesi de meclis gündem maddelerinde görüşüldü. Önerge doğrultusunda, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi´ye kazandırılan Kent Meydanı´na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Sarıgöl Gençlik Merkezine Atatürk adı verilmesi teklif edildi. Teklifler, oybirliğiyle kabul edildi.

AK Parti´de Grup Başkanvekili değişti
Öte yandan bir süredir Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi´nin yürüttüğü AK Parti Grup Başkanvekilliğinde de değişim oldu. AK Parti Grubu´nun yeni başkanvekili Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Öz´ü tebrik etti. Başkan Ergün´e teşekkür eden Kamil Öz, "Beraber Manisa´ya hizmet etmenin bilincindeyiz" derken, Başkan Ergün de, "Hepimiz bir partinin temsilcileriyiz. Ama tek bir doğru var. Doğru hizmet edelim. Manisa için doğru yatırımların arkasında duralım. İnşallah bu güzelliğimiz görevimizi tamamladığımız son güne kadar daim olsun" ifadelerini kullandı.
Tüm maddelerin oylanmasının ardından ara komisyonlara sevk edilen maddelerin görüşülmesi amacıyla meclis oturumuna 28 Kasım´da yeniden toplanmak üzere ara verildi.



Alaşehir'de yasaklı ilaç kullanılan 6 ton üzüm imha edildi

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Saruhanlı’da Vefat…

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Ters yönde giden araç faciaya yol açtı: 2 ölü

Paşaköy FK kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Yaşlanmayı durduran besinler! İşte genç kalmanın sırrı: Bilim onayladı

Tarla suyu faciası! Araç kanala devrildi: Çiftçi baba ve oğlu boğuldu

Trafik kazası: 2’si ağır 4 yaralı

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Saruhanlı’da elektrik direği hırsızları suçüstü yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Feci kazada 3 araç birbirine girdi! Yaralılar var

İş makinesinin kardeşlere çarptığı kaza anı ortaya çıktı

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.11.2017 12:02:46 502 0

Tarih: 15.11.2017 12:02 Güncelleme: 15.11.2017 12:02
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
14.09.2025 13:21:00