9285,26%2,81
34,49% 0,10
36,41% 0,19
2956,69% 0,74
4955,48% 0,56
SARUHANLI - Şube Başkanlığını Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi üyelerine yönelik Osmanlı Türkçesi kursu başlattı.
İki ay süreyle devam edecek olan kursa 20 kişiden oluşan dernek üyeleri katıldı.
Öğreticiliğini Saruhanlı Nevval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mustafa Ali Öztürk'ün üstlendiği kursun ilk dersi Manisa Milletvekilleri Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Türkçe Öğretmeni Mustafa Ali Öztürk dersin başında yaptığı konuşmada, Osmanlı Türkçesi Osmanlıca ya da Lisan-ı Osmani' Osmanlı Devlet ve resmi yazışma dili olduğunu kaydetti.
Öztürk şöyle dedi; 13-20. Yüzyıllar arasında başta Anadolu olmak üzere Osmanlı Devleti'nin hüküm sürdüğü yerlerde yaygın olarak kullanılmış olan Türk yazın dilidir. Osmanlı Türkçesi asırlarca dünyaya hükmeden bir cihan devletinin dünya dillerine hükmettiği, bütün dünyanın evrensel bir dil olarak kabul ettiği ve öğrenmek için sıraya girdiği bir dildir. Öğrenilmesi de zannedildiği gibi zor değildir. İlerleme ve gelişmeye engel değildir. Atalarımızın asırlar içinde geliştirdiği özgün ve zengin bir Türkçedir
- İLK TEKLİFİ BEN VERMİŞTİM-
Dersin sonunda konuyla gazetecilere açıklama yapan Şube Başkanı Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Osmanlı Türkçesi zorunlu ders ve seçmeli ders olsun diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifini ilk defa ben vermiştim. dedi.
Özdağ şunları kaydetti; Şu an Milli Eğitim Bakanımız ve geçmişte Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız olan Sayın Nabi Avcı Beyle ve diğer yetkili arkadaşlarımızla bu konuyu görüşmüştüm. Talim ve Terbiye Kurulu ders koyma yetkisine sahip olduğu için verdiğim teklifi değerlendirerek Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde seçmeli ders haline getirdi. Osmanlıca dersi 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına konulmuş oldu
Alınan son kararları memnuniyetle karşıladığını ifade eden Özdağ, "Milletimize, gençliğimize hayırlı olsun. Gençlerimiz Fen ve Edebiyat Fakültelerine, Siyasal Bilgiler Fakültelerine ve diğer Fakültelerimize giderken hazırlıklı olarak gidecekler. Atalarının dilini öğrenerek gidecekler. dedi.
Selçuk Özdağ son olarak şunları söyledi; Türkiye'nin tamamında tarih ile barışma var. Millet devlet barışması var. Benim de bu çorbada küçük de olsa bir tuzum olduğu için kendimi bahtiyar hissediyorum. Milletimize bir kez daha hayırlı olsun.