SARUHANLI - Türkiye'ye 10 yıl önce yerleşen, son 2 yıldır da Manisa'da yaşayan Ukraynalı Anna Fırat (35), zamanını değerlendirmek ve çevre edinmek için katıldığı dikiş-nakış kursunda geleneksel el sanatlarını öğrendi.

El becerisi ile kısa sürede Türk komşuları gibi dikiş makinesi de kullanmayı öğrenen Fırat, ustalara taş çıkartıyor. Türkiye'ye 10 yıl önce gelen ve çeşitli illerde yaşamını sürdürdükten sonra Manisa'ya yerleşen Ukraynalı Avukat Anna Fırat, son 2 yıldır yaşamını sürdürdüğü Manisa'da, Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile TOKİ-2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan kurslardan faydalanıyor. Fırat, haftanın 5 günü dikiş-nakış kursuna katılırken, 3 çocuğu da matematik, Türkçe ve satranç gibi çeşitli kurslara devam ediyor. Kendini Türk gibi hisseden ve Türkiye'yi evi olarak gören Fırat, asıl mesleği avukatlık olmasına rağmen dikiş-nakış kursunda yüksek performans göstererek, ustalara taş çıkartıyor. Hem yeni bir meslek öğrenen hem de çocuklarından ayrılmak zorunda kalmayan Fırat, kültür merkezinin örnek olması gerektiğine dikkati çekti.

'TÜRKİYE BENİM EVİM OLDU, UKRAYNA İKİNCİ EVİM OLDU'

Türk insanlarının çok sıcak kanlı olduğunu dile getiren Ukraynalı Anna Fırat, "10 senedir Türkiye'de, son 2 yıldır da Manisa'da yaşıyorum. Türkiye ile ilgili çok fazla bilgim yoktu. Türkiye'de yaşayınca, artık Türkiye benim evim oldu. Ukrayna ikinci evim oldu. Kendimi Türk gibi hissediyorum artık. Türk insanları çok sıcakkanlı, onları çok seviyorum. Avukatım. Çocuklarım küçük olduğu için mesleğimi yapamıyorum. Yaşadığım Yunusemre ilçesinde, bu tür kursların olduğunu öğrendim. Kurslara katılmaya karar verdim. Çocuklarımla beraber katıldığım kursların çok faydasını görüyorum. Küçük kızlarım burada oyun odasına, büyük kızım, satranç, matematik, Türkçe gibi kurslara katlıyor. Ben de onların yanında oluyorum. Bir şeyler öğreniyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

 'BÖYLE HİZMET UKRAYNA'DA YOK'

Manisa'da en sevdiği yerin kurs gördüğü TOKİ-2 Kültür ve Sanat Merkezi olduğunu anlatan Fırat, şöyle devam etti: "Her gün çocuklarımla birlikte buraya geliyorum. Burada hem kurs görüyor hem de beraber vakit geçiriyoruz. Böyle imkanlar varken, özel okul ve kolejlere de gerek kalmıyor. Çünkü burada verilen hizmet daha iyi. Çocuklar aileleriyle olduğu için daha rahat ve mutlu oluyor. Yunusemre'deki kültür merkezi diğer ilçelere örnek olmalı. Başka ülkelerde bile böyle hizmet yok. Ukrayna'da yok. Hem anne kurslardan faydalanıyor hem de çocuklar faydalanıyor."TOKİ-2 Kültür ve Sanat Merkezi Hazır Giyim Öğretmeni Vahide Akbay da Anna Fırat'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Akbay, "3 farklı gurubumda toplamda 25 öğrencim var. Haftanın 5 günü kurs açıyorum. Anna Fırat, benim öğrencim ve çok başarılı. Kursumuza başlayalı 3 hafta olmasına rağmen kendisi çok farklı ürünler ortaya çıkardı" diye konuştu.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 18.11.2020 08:49:00 10629 0

Tarih: 18.11.2020 08:49
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00