Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu
Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yürütülen çalışmalar Manisa’da büyük bir başarıya dönüştü. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait mobil mamografi aracı, ekim ayında Türkiye genelinde en fazla meme kanseri taraması yapan araç olarak birinciliğe ulaştı.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünyada yaklaşık 2,3 milyon, Türkiye’de ise 27 bin kadın meme kanseri tanısı alırken, Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü programlar çerçevesinde 40-69 yaş aralığındaki kadınlara ücretsiz mamografi taramaları yapılarak erken teşhis için önemli bir çalışmaya imza atılıyor. Manisa’da bu hizmet, KETEM, Sağlıklı Hayat Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ve Mobil Kanser Tarama Aracı aracılığıyla geniş bir kesime ulaştırılıyor.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine kazandırılan ve 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen özel bir törenle hizmete giren mobil mamografi aracı, ülke genlinde ekim ayında en fazla tarama yapan mobil araç olarak birincilik elde etti.
Ekim ayı değerlendirmelerinde konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, Manisa’nın toplamda yüzde 57 mamografi tarama oranına ulaştığını belirterek, "Mobil mamografi aracımız, ekim ayında Türkiye genelinde en fazla tarama yapan araç oldu. Ayrıca ülke genelindeki tüm tarama merkezlerinden daha fazla sayıda tarama gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı" dedi.
Başarının sadece sağlık çalışanlarının gayretiyle değil, Manisalı kadınların duyarlılığı sayesinde elde edildiğini vurgulayan Zeren, "Kanserle mücadele ekip işidir. Biz taramaları yaygınlaştırmak için çalışıyoruz, ancak vatandaşlarımızın kendi sağlıkları konusunda bilinçli davranması bu başarının en önemli parçası" ifadelerini kullandı.
Zeren, meme kanseri dışında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramalarının da ücretsiz olarak sürdüğünü hatırlatarak, tüm vatandaşları düzenli tarama yaptırmaya davet etti.



Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.10.2025 12:31:00 0
Tarih: 22.10.2025 12:31 Güncelleme: 22.10.2025 12:34
Haberi Sesli Oku