Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu
Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yürütülen çalışmalar Manisa’da büyük bir başarıya dönüştü. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait mobil mamografi aracı, ekim ayında Türkiye genelinde en fazla meme kanseri taraması yapan araç olarak birinciliğe ulaştı.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünyada yaklaşık 2,3 milyon, Türkiye’de ise 27 bin kadın meme kanseri tanısı alırken, Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü programlar çerçevesinde 40-69 yaş aralığındaki kadınlara ücretsiz mamografi taramaları yapılarak erken teşhis için önemli bir çalışmaya imza atılıyor. Manisa’da bu hizmet, KETEM, Sağlıklı Hayat Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ve Mobil Kanser Tarama Aracı aracılığıyla geniş bir kesime ulaştırılıyor.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine kazandırılan ve 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen özel bir törenle hizmete giren mobil mamografi aracı, ülke genlinde ekim ayında en fazla tarama yapan mobil araç olarak birincilik elde etti.
Ekim ayı değerlendirmelerinde konuşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren, Manisa’nın toplamda yüzde 57 mamografi tarama oranına ulaştığını belirterek, "Mobil mamografi aracımız, ekim ayında Türkiye genelinde en fazla tarama yapan araç oldu. Ayrıca ülke genelindeki tüm tarama merkezlerinden daha fazla sayıda tarama gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı" dedi.
Başarının sadece sağlık çalışanlarının gayretiyle değil, Manisalı kadınların duyarlılığı sayesinde elde edildiğini vurgulayan Zeren, "Kanserle mücadele ekip işidir. Biz taramaları yaygınlaştırmak için çalışıyoruz, ancak vatandaşlarımızın kendi sağlıkları konusunda bilinçli davranması bu başarının en önemli parçası" ifadelerini kullandı.
Zeren, meme kanseri dışında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramalarının da ücretsiz olarak sürdüğünü hatırlatarak, tüm vatandaşları düzenli tarama yaptırmaya davet etti.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.10.2025 12:31:00 0
Tarih: 22.10.2025 12:31 Güncelleme: 22.10.2025 12:34
Haberi Sesli Oku