MANİSA - Manisa´da, Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen hamsi festivalinde yaklaşık 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Soğuk havaya rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kemençe eşliğinde horon oynayarak ısındı. 
Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesinin destekleriyle Manisa Trabzonlular Derneği tarafından 2. Hamsi Festivali düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen festivale, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, çevre illerin Karadeniz dernek başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Karadeniz müziklerinin çalındığı festivalde, Manisa protokolü hamsilerin pişirildiği tezgaha geçerek, hamsi kızarttı. Festivalde, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tavada kızarttıkları hamsileri ekmek arası olarak uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram etti. Meydanda ayrıca Karadeniz yöresine ait tereyağ, peynir ve yoğurtların satışının yapıldığı standa da yoğun ilgi vardı. Festivalin amacının toplumun her kesimini bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, ?Dernek olarak geçtiğimiz yıl Manisa´da ilk defa bu festivali düzenlemiştik. Aldığımız olumlu dönüşler sonucunda bu yıl ikincisini yapma kararını aldık. Manisa´da yaşayan Trabzonlulara veya Karadenizlilere yönelik bir etkinlik değil esasında. Tamamen Manisalı vatandaşlarımıza ve çevre illere yönelik düzenlediğimiz bir etkinlik. Bizim bu etkinlikteki amacımız bir hamsi ikramı yapmak değil, hamsi etkinliği adı altında toplumun her kesiminde birlik ve beraberliği pekiştirmek, birbirimiz ile kaynaşmak, kültür farklılıklarını yaşabilmek ve Karadeniz kültürünü bir nebzede olsa tanıtabilmektir´´ dedi.

?5 ton hamsiyi 20 bin vatandaşımızla buluşturmayı amaçlıyoruz?
Trabzon için hamsinin yerinin çok farklı olduğunu belirten Kazaz konuşmasına şöyle devam etti:
?Trabzon dünya sıralamasına baktığınız zaman, belki Türkiye en çok hamsi tüketen ülkeler arasında sıralamaya girmiyordur ama şehirlerarası sıralama yapılmış olsaydı dünyada Trabzon birinci sırada yer alacak pozisyondadır. Hamsi ile Trabzon artık birbiriyle özleşmiş ve bütünlenmiş bir durumdadır. Biz çocukken farklı illerde Trabzonspor maçlarına gittiğimizde Karadeniz´in çeşitli illerinden gelen taraftarlar tezahürat yaparken ?Burası mis gibi hamsi kokuyor´ diye sloganlar atılıyordu. Yani hamsinin Trabzon ile nasıl bir bütün olduğunu göstermiş oluyorlardı. Dernek olarak da hamsinin Trabzon için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz festivalde 5 ton hamsiyi 15 bin vatandaşımız ile buluşturduk. Bu yılki etkinliğimizde ise 20 bin vatandaşımızı 5 ton hamsiyle buluşturmayı amaçlıyoruz.?
Ekmek arası hamsilerini yiyen vatandaşlar tadını çok beğendiklerini belirterek, etkinliğin her yıl düzenlenmesini istediler. Programda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından platformda Karadeniz türküleri seslendirilerek, kemençe eşliğinde Horon oynandı. Festivale katılan vatandaşlar soğuk havaya karşı horun oynayarak ısındı. Festivalde ayrıca Ege yöresine oyunlar, halk oyunu ekibi tarafından sergilendi.



Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 15.01.2018 08:30:31 603 0
Tarih: 15.01.2018 08:30 Güncelleme: 15.01.2018 08:30
Haberi Sesli Oku