MANİSA - Manisa`da sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi partilerin kadın kollarının oluşturduğu 8 Mart Eylem Komitesi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi. 
Yürüyüşe komitede yer alan KESK, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Vakfı, HDP, HDK, BHH, EMEP ve YGS üyeleri katıldı. Kafe Sera önünde toplanan yaklaşık 800 kadın, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek kadına şiddeti protesto etti. Kadınlar ellerinde şiddete maruz kalarak öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşırken, yürüyüş esnasında Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Burada Manisa 8 Mart Eylem Komitesi adına açıklama yapan Fisun Kaplan, Her gün 5 kadın kadın olduğu için öldürülüyor ve yargı her seferinde erkekten yana karar veriyorsa kadına yönelik şiddet, kadın katliamları ve tecavüzler münferit değil sistematiktir. Kadın ve nefret cinayetleri ve tecavüzlerin yaygınlığı biliniyor ve gereği yapılmıyorsa kadın cinayetlerinin azmettiricisi devlettir. Devlet konuştukça bizler daha da ölüyoruz. Kürt, Türk, Ezidi, Süryani, Ermeni, Lazı, Çerkezi`yle Ortadoğu'yu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Her nerede olursa olsun kadınların kazanımı dünyada her kadının kazanımıdır. Biz kadınlar kendi toplumsal sözleşmemizi yaptığımız için önümüzdeki setleri aşmak için özgürlüğümüz için örgütlenmeye başladık. Biz kadın birleşenleri olarak kadınları bir araya getirerek örgütlü gücümüzle alanda olmaya çalışıyoruz. Biz emekçi kadınlar olarak kayıt dışı sigortasız işlerde çalışmaya mahkum olmayacağız. Sermayenin uysal köleleri haline gelmeyeceğiz” dedi.
Yürüyüşe destek veren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, "Bu yıl 8 Mart'ı Rojava devrimi ve Kobani direniş zaferinin mutluluğuyla kutluyoruz” diye konuştu.
Aydoğan, Çözüm süreci kapsamında görüşmelere başlanması demek, artık bu ülkede bir daha Kürt sorunundan kaynaklı bir savaş, çatışma olmaması demektir. Biz kadınlar asla ve asla artık bu ülkede Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı bir savaş olsun istemiyoruz. Çünkü savaşların, çatışmaların en fazla biz kadınları vurduğunu biliyoruz. İşte Manisa`dayız. Binlerce, on binlerce insanımız bölgeden buraya göç etti. Dilini ve kültürünü bilmediği bu coğrafyada yıllardan beri yaşam mücadelesi veriyor. Bu nedenle herkes doğduğu yerde, herkes doğduğu topraklarda yaşamalı. En güzel yaşamın bu olduğunu savunuyoruz” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 9.03.2015 09:33:45 736 0

Tarih: 09.03.2015 09:33 Güncelleme: 09.03.2015 09:33
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00