Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10240,25%0,31
  • DOLAR

    32,37% 0,05
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2395,27% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

MANİSALI ÖĞRENCİLER POLONYA'DA

MANİSALI ÖĞRENCİLER POLONYA

5 ülkenin katılımı ile gerçekleşen M.O.V.E.S Erasmus projesine Manisalı gençler katıldı.

SARUHANLI - 5 ülkenin katılımı ile gerçekleşen M.O.V.E.S Erasmus projesine Manisalı gençler katıldı.

M.O.V.E.S Erasmus + KA229 projesi Polonya Lublin Opole Lubelskie şehrinde Türkiye, Portekiz, Letonya, İtalya ve Polonya'nın katılımı ile gerçekleşti. Manisa'dan Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi ve Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve personelleri katıldı. Türkiye'yi temsil eden ve Manisa'dan Polanya'ya giden öğrenciler Polanya'da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozoğlu M.O.V.E.S Erasmus + KA229 projesi kapsamında yaptığı açıklamada projelerin önemine vurgu yaptı. Bozoğlu "Pandemi nedeniyle projelerimizde aksama oldu. Türkiye, Portekiz, Letonya, İtalya ve Polonya ortaklığında olan Polonya hareketliliğini gerçekleştirdik. Projemiz öğrenciler açısında büyük önem taşıyor" dedi.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Solak ise "Proje kapsamında aktiviteler, seminerler, öğrenci sunumları, voleybol müsabakaları yapıldı. Projenin amacı sporla, hareketle iç içe sağlıklı bir hayatı hem öğrencilerimizin hem de personelimizin benimsemesini sağlamaktır. Bu proje ile öğrencilerimiz projenin ana konusu dışında çeşitli tecrübeler edinmişlerdir. Farklı alanlarda bilgi ve beceri kazanmışlardır. Örneğin bilişim araçlarını amacına uygun kullanmışlardır, iletişim ve yabancı dil becerilerini geliştirmişlerdir. Bu öğrencilerin devamsızlığı azalmıştır, okula aidiyetleri artmıştır" ifadelerini kullandı.

M.O.V.E.S Erasmus + KA229 projesi koordinatörü Bahar Tiryakioğlu ise projenin konusunun gençleri spora yöneltmek sporu sevdirmek ve sağlıklı yaşamak olduğunu söyledi, Koordinatör Tiryakioğlu" Diğer ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte bir hafta boyunca çok güzel zaman geçirdiler spor yaptılar. Voleybol çalışmaları gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz spor ile birlikte yabancı dillerini geliştirmeye de proje kattı sağlıyor"dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor