AKHİSAR - Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, düzenlediği toplantıda sektördeki sıkıntıları dile getirerek, üretimi durdurma kararı alacakları mesajı verdi.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, Akhisar´da düzenlediği basın toplantısında sektörde yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği hizmet binası önünde toplanan üyeler hükümete ve entegre tesislerine seslendi. Hükümetle görüşme talep ettiklerini söyleyen Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Hakkı Kırlı, yapılacak görüşmelerin sonuca ulaşmaması sonunda üretimi durdurma düşüncesi içerisinde olduklarını belirterek, "Ne entegrelerle ne devletten ne de kömürden hiçbir yerden yardım göremiyoruz. Bu yardımların bize yapılmasını buradan devlete ve entegrelere sesleniyoruz. Arkadaşlar ne olursa olsun hepimiz birlikte olalım birlikte yürüyelim ve bunun bir çaresini bulalım. Bakanlıklardan hepsine tek tek teklif gönderdik. Bize randevular çıktı, önümüzdeki hafta oraya gidip bu randevularla bakanımızdan ve milletvekillerimiz ile görüşme yapacağız. Entegreler bize daha yaklaşmazsa önümüzdeki günlerde biz Manisa Bölgesi Tavukçular Birliği olarak üretimi durdurma düşüncesi aldık ve kararımız kesindir? diye konuştu.

"Üretim yapamayacak duruma geldik"
Kırlı´nın ardından konuşan Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği üyesi Ali Rıza Şakrak, ?Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği (MATYEB) olarak Manisa ilinde broiler tavuk popülasyonu bakımından yıllık 260 milyonu aşan üretimi bin 500´e yakın üreticisi ve 2 milyon metrekarelik üretim alanıyla adeta tavukçuluğun başkenti olan Manisa´yı temsil etmekteyiz. Broiler tavuk yetiştiricilerinin temel gider kalemlerine gelen büyük zamlar üreticileri zor duruma düşürmüş, neredeyse üretim yapamaz hale getirmiştir. 2018 yılı başı itibariyle elektriğe yüzde 10 işçiliğe, yüzde 15 kömüre ve çeltiğe yüzde 100 zam gelmiştir. Broiler tavuk üreticisi bu şartlar altında üretim yapamaz duruma düşmüş, bankaların ve entegrelerin oyuncağı haline gelmiştir. Entegrelerin ödeme dönemlerini ve üretim ücretlerini istedikleri gibi değiştirmeleri ve hükümetin temel girdilerde yaptığı orantısız zamlardan dolayı üreticimiz finansman sıkıntısı çekmekte ve bankalara mecbur hale gelmektedir" dedi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına taleplerini sıralayan Şakrak, "Üretim girdilerine yapılan zamlar geri çekilmeli ya da makul hale getirilmelidir. Üreticiler, elektrik borcunu tıpkı diğer çiftçiler gibi üretim dönemlerine göre vadeli yapabilmelidir. Entegreler girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak yeni üretim fiyatları belirlemeli ve üreticilerin hak edişleri zamanında ödenmelidir. Bu haklı taleplerimizin karşılanması için bu hafta içinde hükümet nezdinde bakanlarımızla ve entegrelerin yöneticileriyle bir araya gelip sorunlarımıza çare bulmaya çalışacağız. Entegreler ve Ankara ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamazsa üretimi; maliyetleri karşılayamadığımız için üzülerek durdurmak zorunda kalacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliğinin yaptığı basın açıklamasına İzmir Birlik Başkanı Dinçer Aktaş, Balıkesir Birlik Başkanı Mehmet Duran, yönetim kurulu üyeleri, Uşak Birlik Başkanı Necdet Özen, Çanakkale Birlik Başkanı Sezai Özer ve birlik yöneticileri katıldı.



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.01.2018 17:23:47 550 0

Tarih: 22.01.2018 17:23 Güncelleme: 22.01.2018 17:23
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00