AKHİSAR - Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, düzenlediği toplantıda sektördeki sıkıntıları dile getirerek, üretimi durdurma kararı alacakları mesajı verdi.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği, Akhisar´da düzenlediği basın toplantısında sektörde yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği hizmet binası önünde toplanan üyeler hükümete ve entegre tesislerine seslendi. Hükümetle görüşme talep ettiklerini söyleyen Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Hakkı Kırlı, yapılacak görüşmelerin sonuca ulaşmaması sonunda üretimi durdurma düşüncesi içerisinde olduklarını belirterek, "Ne entegrelerle ne devletten ne de kömürden hiçbir yerden yardım göremiyoruz. Bu yardımların bize yapılmasını buradan devlete ve entegrelere sesleniyoruz. Arkadaşlar ne olursa olsun hepimiz birlikte olalım birlikte yürüyelim ve bunun bir çaresini bulalım. Bakanlıklardan hepsine tek tek teklif gönderdik. Bize randevular çıktı, önümüzdeki hafta oraya gidip bu randevularla bakanımızdan ve milletvekillerimiz ile görüşme yapacağız. Entegreler bize daha yaklaşmazsa önümüzdeki günlerde biz Manisa Bölgesi Tavukçular Birliği olarak üretimi durdurma düşüncesi aldık ve kararımız kesindir? diye konuştu.

"Üretim yapamayacak duruma geldik"
Kırlı´nın ardından konuşan Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği üyesi Ali Rıza Şakrak, ?Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği (MATYEB) olarak Manisa ilinde broiler tavuk popülasyonu bakımından yıllık 260 milyonu aşan üretimi bin 500´e yakın üreticisi ve 2 milyon metrekarelik üretim alanıyla adeta tavukçuluğun başkenti olan Manisa´yı temsil etmekteyiz. Broiler tavuk yetiştiricilerinin temel gider kalemlerine gelen büyük zamlar üreticileri zor duruma düşürmüş, neredeyse üretim yapamaz hale getirmiştir. 2018 yılı başı itibariyle elektriğe yüzde 10 işçiliğe, yüzde 15 kömüre ve çeltiğe yüzde 100 zam gelmiştir. Broiler tavuk üreticisi bu şartlar altında üretim yapamaz duruma düşmüş, bankaların ve entegrelerin oyuncağı haline gelmiştir. Entegrelerin ödeme dönemlerini ve üretim ücretlerini istedikleri gibi değiştirmeleri ve hükümetin temel girdilerde yaptığı orantısız zamlardan dolayı üreticimiz finansman sıkıntısı çekmekte ve bankalara mecbur hale gelmektedir" dedi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına taleplerini sıralayan Şakrak, "Üretim girdilerine yapılan zamlar geri çekilmeli ya da makul hale getirilmelidir. Üreticiler, elektrik borcunu tıpkı diğer çiftçiler gibi üretim dönemlerine göre vadeli yapabilmelidir. Entegreler girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak yeni üretim fiyatları belirlemeli ve üreticilerin hak edişleri zamanında ödenmelidir. Bu haklı taleplerimizin karşılanması için bu hafta içinde hükümet nezdinde bakanlarımızla ve entegrelerin yöneticileriyle bir araya gelip sorunlarımıza çare bulmaya çalışacağız. Entegreler ve Ankara ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamazsa üretimi; maliyetleri karşılayamadığımız için üzülerek durdurmak zorunda kalacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliğinin yaptığı basın açıklamasına İzmir Birlik Başkanı Dinçer Aktaş, Balıkesir Birlik Başkanı Mehmet Duran, yönetim kurulu üyeleri, Uşak Birlik Başkanı Necdet Özen, Çanakkale Birlik Başkanı Sezai Özer ve birlik yöneticileri katıldı.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.01.2018 17:23:47 495 0

Tarih: 22.01.2018 17:23
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00