MANİSA - Manisa´da karıştığı bir suç nedeniyle kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen mahkum, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün eğitim iyileştirme takvimi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılarak kendi işini kurabilmek için müracaat ettiği hibelerden almaya hak kazandı. 
Manisa´da yaşayan A.T.´nin hayatı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kamu hizmeti cezasını çekerken katıldığı kurslar ile tamamen değişti. Karıştığı bir suç nedeniyle kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen A.T., müdürlüğün eğitim iyileştirme takvimi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılarak kendi işini kurabilmek için müracaat ettiği hibelerden almaya hak kazandı. Öncelikle Emlak Danışmanlığı kursunu başarı ile tamamlayan A.T., hemen akabinde Girişimcilik eğitim programına dahil oldu. Katıldığı eğitimleri başarı ile tamamlamasının ardından İŞ-KUR tarafından eski hükümlü ve denetimli serbestlik kapsamında bulunanlara yönelik kendi işlerini kurmaları amacıyla verilen hibe desteğine müracaat etti. Başvurusu kabul edilen A.T., yaklaşık 20 bin TL hibe alarak kendi iş yerini açtı.
Katıldığı eğitimlerin kişisel gelişimine çok faydası olduğunu, hayatında başına gelen olumsuz durumların etkilerini kendine yeni bir yol çizerek atlatabileceğini ifade eden A.T., aynı durumda olan kişilerin umutlarını kaybetmemeleri, bu tür kurslara katılarak topluma faydalı birer birey olarak hayatlarına devam etmeleri konusunda uyardı.
Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde müracaat ederek kendi işini kurmak amacıyla kurslara dahil edilen kişiler çeşitli eğitimlere tabii tutuluyor. Hükümlüler İŞKUR ve KOSGEB gibi hibe desteği sağlayan kurumlara yapacakları başvurularda kendilerine danışmanlık da veriliyor. Bu yıl 7 kişinin bu şekilde kendi işlerini kurmak üzere hibe almaya hak kazandığı öğrenildi. Ayrıca kendi işini kurmak yerine düzenli bir iş bularak çalışma çabası içinde olan kişilere yönelik uygulanan Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile yaklaşık 1 yıldır sürdürülen Mesleki Rehabilitasyon Merkezi MERAM projesi kapsamında mesleki bilgi ve becerisi olmayan hükümlü ve hükümlü yakınlarının çeşitli eğitimlere tabii tutularak istihdam edilebiliyor. Bu şekilde bu yıl içerisinde 20´ye yakın istihdam sağladı.



Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.12.2017 08:30:22 0
Tarih: 26.12.2017 08:30 Güncelleme: 26.12.2017 08:30
Haberi Sesli Oku