GELENEKSEL SANATLAR YENİ KUŞAKLARA BU MERKEZDE AKTARILACAK
MANİSA - Manisa’da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı’nda açıldı. 
Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, CBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, CBÜ Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil, Manisa Yazma Eserler Kütüphane Müdürü Ali Arı ile sanatçı ve davetliler katıldı.
Manisalı hat üstadı Arkın Ongan ile minyatür, ebru, tezhip sanatçısı Suna Deveci Ongan’ın çalıştırdığı merkezde geleneksel sanatlardan olan hat, minyatür, tezhip ve ebru çalışmaları yapılacak. Merkezde ayrıca naht sanatı, fotoğraf, kaligrafi, kukla ve ney kurslarının da açılacağı bildirildi.
Açılış kurdelesini Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte kesen Vali Erdoğan Bektaş, sergide yer alan eserleri tek tek inceledi. Suna Ongan minyatürler hakkında bilgi verirken, Arkın Ongan da hat sanatının inceliklerini, yazı kalemleri, hat yazılan ahenkli kağıdın özellikleri hakkında Vali Bektaş’ı bilgilendirdi.
CBÜ Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil açılan merkezle ilgili olarak şunları söyledi:
“Türk-İslam Sanatları Merkezi, geleneksel sanatlarımız olan hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, çini ve naht sanatlarını tanıtmak, yaygınlaştırmak, geleneği bozmadan tamamen geleneksel usullere bağlı kalarak bu sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için hizmete açıldı. Alanında uzman hocalarla verilen eğitimlerle atölyede hem tarihsel hem de sanatsal bir yolculuğa çıkabilir. Orijinal eser de edinebileceğiniz merkez kişiye özel tasarımlar, davetiye ve zarf tasarımları ile özel gün tasarımları yapılıyor. Atölyede geleneksel sanatların yanı sıra kaligrafi, fotoğrafçılık, güzel sanatlara hazırlık kursları, ney ve kuklacılık dersleri de verilmekte. Türk-İslam Sanatları Merkezi olarak bütün sanatçı ve sanatsever dostlarımızı atölyemize bekliyoruz” dedi.
Merkez tarafından Türk İslam sanatlarının tanınması ve yaygınlaşması için çeşitli sergi ve aktivitelerin düzenleneceği açıklanırken, CBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin öğrenci alımına başlamasının ardından merkezde, güzel sanatlara hazırlık kurslarının verileceği de açıklandı.



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 12.11.2014 09:17:06 0
Tarih: 12.11.2014 09:17 Güncelleme: 12.11.2014 09:17
Haberi Sesli Oku