Manisa’daki fabrika yangını kontrol altına alındı
Yunusemre ilçesinde bulunan kauçuk fabrikasındaki yangın Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kontrol altına alındı.
Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili son durumu aktaran Manisa Valisi Enver Ünlü, “Yangın Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Evrenos Mahallesi, Evrenos küme evleri mevkiindeki özel bir kauçuk fabrikasında çıktı. 22.35 sıralarında başlayan yangına haber verilmesi üzerine üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sevk edildi. 3 araçla ilk müdahalesi yapılan yangına daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı 17 itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz ve 8 su tankeri ile iş makineleriyle müdahale genişledi. Fabrikanın tamamını saran alevlere ekipler dört bir koldan müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın sonucunda yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.
Öte yandan Manisa Valisi Enver Ünlü de yangın bölgesine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili son durum hakkında bilgi veren Vali Ünlü, “Bugün Manisa Evrenos Mahallesi, Evrenos küme evlerindeki kauçuk fabrikasında saat 22.35 itibariyle yangın ihbarı alındı. 22.41’de 3 itfaiye ekibiyle müdahale başladı. Şu an itibariyle yangına 17 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz, 8 de su tankeriyle müdahale ediliyor. Sürekli de iş makineleri geliyor. Yangının çıkış sebebi henüz belli değil ancak akşamüzeri fabrikada elektrik arızası meydana gelmiş. Jeneratörle çalışmışlar bir süre. Daha sonra saat 18.30 gibi 19.00 sıralarında her türlü tedbiri alarak fabrikadan ayrılmışlar. Şu an yangının kesin çıkış sebebini bilemiyoruz. Ancak yangın kontrol altına alındı diyebiliriz. Soğutma çalışmaları devam ediliyor. Çok şükür komşu fabrikalara sıçramadan herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlattık. Kauçuk fabrikasında ciddi hasar var. Şu an bununla ilgili henüz bir şey söylememiz doğru değil. İtfaiyemizi, ambulanslarımızın, emniyetimizin buradaki sanayi kuruluşlarının yetkililerinin, kaymakamımızın hep beraber olaya müdahale etmesiyle topyekun Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz burada, elektrik idaresi yetkilileri burada, herkes kendi konusuyla ilgili faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sabah yangının kesin çıkış sebebi ve hasarıyla ilgili sağlıklı bilgi vermek mümkün” dedi.

“Yangınların tekrarlanmaması için daha sıkı tedbirler alacağız”
Yangınların tekrarlanmaması için tedbir alınacağı bilgisini veren Vali Ünlü, “Bu tür yangınlarda ilk müdahale çok önemli ancak fabrika yönetimleri, fabrika sahipleri buradaki sanayi bölgesindeki yöneticilerimizin her türlü tedbiri alması lazım. Bu ara buradaki bölgede çok sık yangınlarla karşılaşıyoruz. Bu yangınların gerçek sebebinin ortaya çıkarılması noktasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bir ekip kurdu. Kaymakamlığımız, emniyetimiz çalışıyor. Bu yangınların bu bölgede tekrarlanmaması için daha sıkı tedbirler alacağız. Gerekirse cezai müeyyideler uygulayacağız. Bu fabrikalarımızın da eksiklerini, yangına karşı ilk müdahale ekiplerini, yangından korunma planlarını, bununla ilgili her türlü alet edevat ekipman neyse bu konuda hepsinin temin etmelerini rica ediyorum. Bu konuda biz de bundan sonra çok daha sıkı tedbirler alacağız. Burada binlerce işçi kardeşlerimiz çalışıyor. Merkezi bir konumda olduğu için de ekiplerimiz hızlı müdahale etti. Hem kamu hem özel sektör istişare ederek gerekli tedbirleri alacağız. Herkese geçmiş olsun. Canla başla çalışan tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

Otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

Otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 68 - Mersin Spor: 87

Düğün yemeğinden 21 kişi zehirlendi

Manisa FK - Bodrum FK maçının ardından

TFF 2. Lig: Somaspor 0 - Aliağa FK :3

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 24.10.2023 07:52:00 1838 0

Tarih: 24.10.2023 07:52 Güncelleme: 24.10.2023 07:52
Haberi Sesli Oku
30.09.2025 08:09:00