MANİSA’DAKİ 600 BİN YAPININ DENETLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzaladığı işbirliği protokolünün detayları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Manisa’nın 17 ilçesindeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılık testlerinin yapılacağını belirten Başkan Ergün, başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili detayların da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Tüm Türkiye’yi derin yasa boğan depremlerin ardından yaraları sarmak için devletin tüm kurumlarının canla başla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz, 17 ilçe belediyemiz ve Manisa’mızın tüm kurumları da bu çalışmalara destek oluyor. İnşallah el birliğiyle bu acı günleri de atlatacağız. Bu bağlamda sizlerle Manisa Celal Bayar Üniversitemizle imzaladığımız işbirliği protokolünün detaylarını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta Sayın Rektörümüz Ahmet Ataç ile bir araya gelerek, Türkiye’de bir ilk olacak, 17 ilçemizdeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılık testlerini yapma noktasında protokol imzaladık” dedi.

Teknik Personellere Eğitim Veriliyor

Yapılacak denetimlerle ilgili teknik personellere eğitimler verildiğini belirten Başkan Ergün, “Şehrimizdeki mevcut binaların zemin yapısı, zemin dayanımı, bina yapım yılı, kolon kiriş sistemi, projelerin belediyelerimizde bulunan projeleriyle uyumlu olup olmadığı, yerinde yapılacak incelemeler ile donatı durumunun projedeki durumuyla örtüşüp örtüşmediği gibi konularda denetimleri üniversitemiz gerçekleştirecek. Üniversitemize çalışmalarıyla ilgili gerekli finansman desteğini Büyükşehir Belediyemiz sağlayacak. Bu denetimler yapılırken, vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini de vurgulamak istiyorum. Dün itibariyle de deprem dayanıklılık testini yapacak teknik personellerin eğitimlerine de başladık. İnşallah kısa süre içerisinde saha çalışmalarına da start vereceğiz. Başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili detayları da yakın zamanda vatandaşlarımızla paylaşacağız. Karot uygulaması değil bu. Bunu da belirtmek istiyorum. Binanın durumuyla ilgili insanlarımızın faydalanacağı bir belge olacak. İsteyenler performans analizi için karot uygulaması yaptırabilecek. Biz sadece belgeleriyle binaların durumlarının ne olduğunu beyan etmiş olacağız” diye konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 15.03.2023 13:09:00 825 0

Tarih: 15.03.2023 13:09 Güncelleme: 15.03.2023 13:09
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00