Anahtar Kelimeler: MANİSA’DA HDP KONGRESİ

MANİSA - Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP) Manisa 1. Olağan İl Kongresi, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla yapıldı. Kongrenin gerçekleştirildiği salona asılan dev Abdullah Öcalan posteri dikkat çekti.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Manisa'da partisinin Şelale Plaza'da yapılan il kongresine katıldı. Kongre öncesi salona Abdullah Öcalan posterleri asıldı. Salona alkışlarla giren Figen Yüksekdağ, partililerle birlikte halay çekti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, seçim barajı ve Cizre'de yaşanan olaylara değindi. Yüksekdağ, Artık tüm bölgede statükonun, karanlığın güçleri değil, katliamların, sömürünün, yağmanın, petrol ve dolar üzerine kurulu siyasetin sahipleri değil halklarımız konuşuyor. Halklarımızın sözü yıllar boyunca duyulmadığından daha fazla duyuluyor. Bugün Rojava halkının sesini duymayan kalmadı. Kobani'de boğulmaya çalışılan direnişimizin gücünü, sesini, sözünü duymayan, bilmeyen ve karşısında hizaya geçmeyen kalmadı. En başta da Türkiye'deki iktidar o direnişimizin karşısında hizaya geçti” dedi.

BARAJ BİZE SORUN OLMAYACAK”
Seçim barajıyla ilgili konuşan Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı döneminde partimizin ve onun desteklediği adayın bütün Türkiye toplumu tarafından sahiplenildiğini, oylarını desteğini arttırdığını ve gittikçe büyüyen bir güç oluşturduğunu gördüler. İşte onlar bu fırtınanın ilk etkileri o günlerde hissedilmeye başlandı. İlk bu etkiyi hissettiklerinde hemen o bildik telaşa kapıldılar. Paçaları tutuştu. Baraj bize sorun olmayacak, onlara sorun olacak. Biz bu barajı yıkıp geçtiğimizde, bu barajın enkazı altında kalmak onlara sorun olacak. Darbenin ve darbeci siyasetin kendilerine sunduğu her olanağı gani gani kullandılar. Bugün de barajı kaldırmayız tutumunda ısrar ediyorlar. Allah aşkına biz sizin kapınıza gelip ‘barajı kaldırın' demedik ki. Biz bu barajı başınıza yıkacağız” ifadelerini kullandı.

CİZRE OLAYLARI
Cizre'de yaşanan olaylara da değinen Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: Süreci kesintiye uğratmak, bu kucaklaşmanın, yürüyüşün zafere ve amaca ulaşmamasını sağlamak için yine karanlık tezgahlar ve saldırılarla karşımıza çıkıyorlar. Bunun en yakın örneği Cizre'de yaşanan saldırılardır. Cizre'de küçücük canlarımız ama yüreği bu devlet zihniyetinden, bu hükümetin zihniyetinden büyük kardeşlerimiz katlediliyor her gün. Çocuklarımızın yüreği onların yüreğinden büyük. Çözümü getiremeyen siyasi iktidarın yüreğinden daha büyük. Hükümet hala bu katliamları, çözümsüzlük çizgisini paralelle, onunla, bununla kendisi dışında her şeyle anlatmaya çalışıyor. Kimse kusura bakmasın. Cizre'de partimiz başta olmak üzere halklarımızın barış ve özgürlük hareketini bir provokasyon zeminine düşürülmesinin hesaplarını ve planlarını yapıyorlar. Kimse bize Cizre'de yaşanan olayların bir avuç paralelci, kontra ekibinin hikayesi olduğunu anlatmasın. Bu hikayeye kimse inanmaz. Bu hikayeye çocuğumuz dahi inanmıyor. Çocuğumuzu katlediyorsunuz. Müzakere sürecinde bu halkı aza razı edemeyeceksiniz. Bu halkın ve önderliğinin müzakere sürecindeki gücünü, gardını düşüremeyeceksiniz.”
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede Hatice Aslan, 147 delegenin oyunu alarak HDP Manisa İl Başkanlığı görevine seçildi.



Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.01.2015 09:19:17 1402 0

Tarih: 19.01.2015 09:19 Güncelleme: 19.01.2015 09:19
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri
7.09.2025 17:26:00