KULA -  Kula ilçesinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle, yaklaşık 3 bin kişi durumu protesto etti. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’nın Gökçeören Mahallesine yapılması düşünülen Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle, bir protesto eylemi düzenlendi. Şenlik havasında geçen eyleme yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, eylemciler ellerindeki dövizlerle tesis karşıtı sloganlar attı. Kula Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Nihat Dayan, yapılacak tesise tepki gösterdi. Dayan, "Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda Manisa Büyükşehir Belediyesince oldu bittiye getirilerek, çöp toplama ve depolama merkezi yapılmak istenmektedir. Temmuz 2014 ayı içerisinde öğrenmiş olduğumuz tesis yapma girişimi öncelikle kovuk dere mevkisiydi. Gökçeören halkı olarak karşı çıktık. Çevre komisyonu yapılmayacak kararı verdi, biz böyle biliyorduk; ancak öğrendik ki maliyet fazla ve ÇED raporu çok maliyetli. Ancak biz bu bölgeye karşı çıkarken, hedefimiz Alaşehir ve Salihli ovalarının da korunmasıydı, sadece Kula değil. Çünkü Kula’ya zararı daha azdı. Ama biz Alaşehir ve Salihli’nin de önemini biliyoruz. Daha sonra ÇED raporu gereksizdir raporu alındığı ve bulunduğumuz bölgeye çöp tesisi yapma kararını ansızın öğrendik" dedi.

"BİLİM ADAMLARI TARAFINDAN BELİRLENMESİ LAZIM"
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, tesisle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bugün Gökçeören’de Cemiyet Çeşmesinin yanındayız. Eğer biz buraya gelmezsek, halk burada olmazsa, bu cemiyet çeşmesinin buraya Türkiye’nin sayılı büyük çöp fabrikalarından, katı atık tesislerinden birini yapacaklar. Ancak biz katı atık bertaraf tesisinin yapılmasını elbette Manisa için gerekli ise önemsiyoruz. Bunun için uygun yer Gökçeören’in, Sandal’ın, Kula’nın sağlığını bozacak bir yer değil. Katı atık bertaraf tesisi yapacaksak doğru yerin çevre mühendisleri ve bilim adamları tarafından belirlenmesi lazım. Onlarda burasının doğru olmadığını söylüyorlar. Burası hayvan otlaklarına, su kaynaklarına, insan yerleşimlerine son derece yakın bir yer. Buraya 7 ilçenin çerini, çöpünü, kokusunu, sineğini, mikrobunu, zehrini taşmaya kimsenin hakkı yok."
Eylem, daha sonra olaysız sona erdi.



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.12.2014 16:44:55 563 0

Tarih: 01.12.2014 16:44

Haberi Sesli Oku