Manisa’da yağış ve sis kazaları beraberinde getirdi
Manisa’da etkili olan yağışlı ve sisli hava, birçok kazaya neden oldu. Dün sabah saatlerinden itibaren, il genelinde yaşanan 14 trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Kazalara müdahale eden Manisa itfaiyesi, araç sürücülerine "Dikkat!" çağrısı yaptı.
Manisa’da etkili olan yağışlı ve sisli hava, beraberinde trafik kazalarını da getirdi. Görüş mesafesinin yer yer 20 metreye kadar düştüğü kentte, sürücülerin dikkatsizliği kazaların artmasına neden oldu. Önceki gün ardı ardına meydana gelen 14 trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Yaşanan kazalar nedeniyle gün boyu yoğun mesai harcayan Manisa İtfaiyesi, sürücüleri dikkatli olmaya ve hava şartlarına göre araçlarını kontrol etmeye çağırdı.

"Sürücülerin daha dikkatli olması gerekiyor"
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, hava şartlarına neden olabileceği trafik kazalarına karşı sürücüleri uyardı. İnal, "Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, hava şartlarına değişkenliği nedeniyle trafik kazaları artış gösteriyor. Dün sabah saatlerinde Akhisar içesimize bağlı Kapaklı ve Kayalıoğlu mahalleleri arasında, 6 farklı noktada peş peşe trafik kazaları meydana geldi. Günün ilerleyen saatlerinde diğer ilçelerimizde de kazalar gerçekleşti ve 14 kazaya müdahale ettik. Bu kazalarda 6 vatandaşımız yaralı olarak kurtuldu. Can kaybının yaşanmaması sevindirici oldu. Yağışlı ve sisli havalarda sürücülerin daha dikkatli olması gerekiyor." dedi.
Yağış ve sisli havalarda sürücülerin can ve mal güvenliği adına alması gereken tedbirleri sıralayan Gürhan İnal; "Araç sürücüleri, yağışlı ve sisli havalarda, yolların normalden daha kaygan olacağı unutulmamalı. Rutin olarak araç bakımlarının yapılması gerekiyor. Mevsime uygun lastik kullanılması ve lastik hava basınçlarının kontrol edilmesi önemli önlemlerden biri. Cam silecekleri ve benzeri genel bakımlar mutlaka yapılmalı. Şiddetli sağanak bekleniyorsa yağış ve sis bitene kadar mecburi olmadıkça yolculuktan kaçınılması gerekiyor. Yola çıkış esnasında sis farları mutlaka açılmalıdır. Görüş mesafesi azaldıkça hızın azaltılması gerekiyor” dedi.



Göçük altındaki madencilerden birisi kurtarıldı

Kamyonetle sepetli motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Alaşehir’de traktör kazası: 1 ölü

Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yol kontrolü yapan uzman jandarma, takla atan aracın altında kaldı!

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da intihar!..

Park halindeki 2 araca çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı

Avustralyalı turistin cesedi tarihi Likya Yolunda bulundu

Eşini sözlü taciz eden adama meydan dayağı attı

Yön Levhasına Çarpan Otomobilin Sürücüsü Ağır Yaralandı

MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E DERT YANDI: “YERİMİZDE DURABİLİYORUZ YA ONA ŞÜKRETMEYE BAŞLADIK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Katılacağı Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış Töreni 19 Eylül Cuma

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK KURSLARI

Yunusemre Belediyesi personeline avantajlı dil kursu

Saruhanlı’da tarım sayımı başladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 16.11.2024 15:18:00 1068 0

Tarih: 16.11.2024 15:18 Güncelleme: 16.11.2024 15:18
Haberi Sesli Oku
13.09.2025 13:28:00