Manisa'da Resulzâde belgesel filmine yoğun ilgi

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzâde'nin vefatının 68. yıl dönümünde gösterime giren "Rəsulzade en samimi sevgi ile " adını taşıyan ve Resulzade'nin hayatını konu alan belgesel konu alan belgesel filmi 45 park AVM Sinama da dernek üyeleri ve vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği anlamlı bir etkinliğe imza attı. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzâde'nin konu aldığı belgesel filmi Manisa'da 45 park AVM'de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi.

Belgesel filmi DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Aydın Akagündüz, Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş ve dernek başkanları İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Perviz Altay, İzmir Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Eşref Tuna, Diaspora'dan İş insanı Saadet Karayeva, yapımcı Hüseyin Jevadzade, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 200 vatandaş katıldı.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk Hoşgül Manisa protokolünün ve vatandaşların katılımından memnun olduğunu dile getirdi. Başkan Hoşgül "Azerbaycan Demokratik Halk Cumhuriyetinin kurucusu Mehmet Emin Resulzâde'nin hayatını konu alan belgesel filmi burada izleyiciler ile buluşturduk. Azerbaycan da yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonucunda Hüseyin Jevadzade tarafından yapımı gerçekleştirilmiş bu belgesel filmi bugün Manisa'da izleyici ile buluşturduk. Mehmet Emin Resulzâde'nin hayatı yaşadıkları çalışmaları vefat dönemine kadar olan hayatındaki önemli noktalar bugün burada izleyiciler ile paylaşırdı. Bizlerde 68. ölümünün yıl dönümünde rahmetle yad ediyoruz. İzleyicilere kendisini tanıtma noktasında bu belgesel filmini Azerbaycan'dan sonra Türkiye'de ilk defa 6 mart Ankara'da 7 martta da Manisa'da sinama severler ile buluşturduk. Tüm davetlilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim"dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.03.2023 09:57:00 999 0

Tarih: 09.03.2023 09:57

Haberi Sesli Oku