Anahtar Kelimeler: MANİSA' ÜZÜMÜ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

MANİSA/ŞEHZADELER - Çekirdeksiz sultani kuru üzümünün tüketiminin artırılması amacıyla farkındalık oluşturmayı hedefleyen Şehzadeler Belediyesi, yeni projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçedeki 57 okulda 30 bin öğrenci ve öğretmene yarım kiloluk kuru üzüm dağıtılacak.  Projeye Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen dağıtım töreni ile start verildi. Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Kuru üzümün insan sağlığına sayısız faydası var. Biz istiyoruz ki çocuklarımız kuru üzüm tüketsin ve tükettikçe sağlıklı olsunlar, enerji depolasınlar. Ayrıca bu projemizle kuru üzüm tüketiminin artırılmasında bir katkımız olsun ” dedi.

Şehzadeler Belediyesi çekirdeksiz sultani kuru üzümünün tüketiminin artırılması amacıyla hazırladığı projeye Gazi İlköğretim Okulu’ndan start verdi. Proje kapsamında ilçedeki tüm okullarda öğretmen ve öğrencilere kuru üzüm dağıtılacak.  Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,   Şehzadeler Belediyesi olarak yine çok faydalı ve anlamlı olduğuna inandıkları bir projenin startını verdiklerine dikkat çekerek “Manisa kuru üzüm üretiminde çok önemli bir merkez. Kuru üzümün başkenti. Türkiye’de üretilen çekirdeksiz sultaniye kuru üzümünün % 90’nı Manisa’da üretilmekte” dedi. 

KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kuru üzümün sağlık açısından faydalarına değinerek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik “Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemini çalıştırmaya yardımcı olur. Kabızlığı önler. Kolesterol seviyesini düzenler. Romatizmal hastalıkları engeller. Yorgunluk ve depresyonun önüne geçer, enerji verir. Uzun süre tokluk hissi sağlar. Kuru üzüm kemiklerin güçlenmesini sağlar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Anemi tedavilerinde takviye olarak tavsiye edilir. İçeriğindeki boron minerali sayesinde kalsiyum emilimini kolaylaştırır ve kemik sağlığını güçlendirir.” şeklinde konuştu.

“PROJEMİZİN İKİ AMACI VAR”

Hayata geçirdikleri projede iki amaçlarının olduğunu belirten Başkan Çelik şöyle devam etti; “Birinci amacımız şu; istiyoruz ki aydınlık yarınlarımızın teminatı olan sevgili çocuklarımız, öğrenci kardeşlerimiz ve onların değerli aileleri sağlıklı beslensinler. Tatlı ihtiyacımız olduğunda bunu kuru üzümle giderelim. Ya da bir çay içerken çayın yanına şeker yerine tatlandırıcı diye kuru üzümü tercih edelim. Çünkü bu bizim sağlığımız için çok çok daha faydalı. Hiçbir zararı yok. İkinci amacımız da şu; Türkiye’de üretilen kuru üzümün % 90’nı Manisa’da üretiliyor.  Ancak ne Manisa’da ne de ülkemizde kuru üzüm yeterli derecede tüketilmiyor. Yurt dışına ihraç ediliyor.  Kuru üzüm tüketiminde bir farkındalık oluşturmak, bir örneklik teşkil etmek,  siz sevgili öğrencilerimizden de destek alabilmek için bu projemizin startını veriyoruz. İstiyoruz ki bizim insanımız da faydaları saymakla bitmeyecek olan kuru üzümü daha fazla tüketsin.  Evlerimizde bulunsun. Böylelikle üreticilerimizin de ürünleri daha değerli hale gelsin.”

ÇOCUKLAR TÜKETTİKÇE İÇ TÜKETİM ARTACAK

Şehzadelerdeki 57 okuldaki 30 bin öğretmen ve öğrenciye yarım kiloluk kuru üzüm hediye edeceklerini kaydeden Başkan Çelik  “Şehzadelerimizdeki 30 bin haneye böylece kuru üzüm girmiş olacak. Çocuklarımız tüketip enerji alacak böylelikle de tüketim noktasında bir farkındalık oluşturmada katkımız olacak. Siz öğrenci kardeşlerimizden bir de isteğimiz var. Bu paketler bitince büyüklerinizi uyarmayı ihmal etmeyin. ‘Evde üzüm kalmadı, yenisini alalım’ demenizi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Manisa Tarım İl Müdürü Metin Öztürk ve Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da birer konuşma yaparak, Şehzadeler Belediyesi’nin tarım ve eğitime her zaman destek olduğunu hatırlatarak,  yeni proje için de teşekkür ettiler.  Konuşmaların ardından öğrencilere protokol üyeleri tarafından hazırlanan kuru üzüm paketleri dağıtıldı.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 10.03.2022 09:32:00 764 0

Tarih: 10.03.2022 09:32 Güncelleme: 10.03.2022 09:32
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00