Manisa’da Mesir Macunlu yemekler yarıştı
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Gastronomi Derneği organizasyonuyla 485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında "Mesir Macunlu Yöresel Lezzetler" yemek yarışması düzenlendi. Manisa’nın zengin mutfak kültürünü ön plana çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Murat Selçuk, mutancana yemeği ile birinciliği kazandı.
Her yarışmacının kendi seçtiği yemeği hazırladığı etkinliğin tek ve özgün kuralı, tariflerde Mesir Macunu kullanılmasıydı. Katılımcılara, yemeklerini hazırlamaları için 30 dakikalık süre tanındı. Bu süre içinde yarışmacılar, hem hayal güçlerini hem de geleneksel öğeler barındıran tariflerini jüriye sunmak üzere tamamladı. Yarışmanın jüri koltuğunda Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım ve Magnesia Gastronomi Aşçılar Derneği Başkanı Gürdeniz Ürkmez yer aldı. Jüri üyeleri, yarışmacıların hazırladığı yemekleri hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirdi.
Yarışmaya Deniz Zıngıl, Mine Senan, İbrahim Karakuzu, Nuray Çiçek, Dilek İdigü, Erhan Demirel ve Murat Selçuk katıldı. Topalak Çorbası, Mesir Macunlu Kuzu İncik, Mutancana, Kuzu Etli Zeytinyağlı Enginar ve Kıymalı Mantı gibi yemekler, Mesir Macunu ile özgün şekilde harmanlanarak yarışmaya damga vurdu. Yarışma sonunda, mutancana yemeği ile birinciliği kazanan Murat Selçuk’a hamur yoğurma makinesi, ikincilik ödülünü alan Erhan Demirel’e airfryer ve üçüncü olan Nuray Çiçek’e filtre kahve makinesi hediye edildi. Ödüller, jüri üyeleri tarafından takdim edilirken tüm yarışmacılara madalya ve katılım sertifikası, jüri üyelerine ise teşekkür belgeleri verildi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 26.04.2025 09:18:00 1308 0
Tarih: 26.04.2025 09:18 Güncelleme: 26.04.2025 09:18
Haberi Sesli Oku