Anahtar Kelimeler: Manisa' Kızılay Haftası kutlandı

YUNUSEMRE - Yunusemre ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kızılay Haftası etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığı tarafından yaptırılan 24 derslikli ve 1300 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü, Türk Kızılay İlkokulu ve Anaokulu bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kızılay şiirlerinin okunduğu törende, öğrenciler tarafından sahnelenen, "Hilal-İ Ahmer'den Türk Kızılaya" gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programda öğrencilere, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan, Hacivat ve Karagöz ile halk oyunları gösterisi yapıldı.

Etkinlikte ayrıca, Kızılay haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında başarılı olan öğrencilere, Türk Kızılay Manisa İl Başkanı Atilla Efendioğlu ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Türk Kızılay Manisa İl Başkanı Atilla Efendioğlu, yaptığı konuşmada, Manisa'da eğitim ve öğretim hayatına okul kazandırdıkları için, Türk Kızılay olarak mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Kızılay tarafından kent genelinde çalışmaların süreceğini belirten Efendioğlu; "Kızılay haftasında 1300 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü 24 derslikli okulumuzda bulunmaktan mutluyuz. Türk Kızılay Manisa İl Başkanlığı olarak, Yönetim kurulu üyelerimiz, Kadın, Gençlik Kollarımız ve gönüllülerimizle birlikte bugün buradayız. Kızılay haftasında böyle güzel bir okulda gençlerle bir arada olmaktan ayrıca mutluyuz, gururluyuz. Bundan yaklaşık 2 yıl önce okulumuzun yapımıyla ilgili karar almış ve Manisa'mıza bu güzel okulu kazandırmıştık. Bu sadece bizimle değil, hayırseverlerimizin desteğiyle oldu. Kızılay'ımıza katkı sunan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu okulumuz ile birlikte, Şehzadeler ilçemize, Türk Kızılay Anaokulunu kazandırdık ve bu hizmetlerle gurur duyuyoruz. İnşallah bu hizmetlerin devamı gelecek. Halkımız, Kızılay'ı kalbinin, yüreğinin bir köşesine koyarsa çok mutlu oluruz." dedi.

Öte yandan, Türk Kızılay Mobil ikram aracında hazırlanan çay ve limonata programa katılanlara ikram edilirken, Kan Bağış Merkezi ekipleri tarafından da öğrenci velileri ile vatandaşlardan kan bağışı alındı.

Etkinliğe, Türk Kızılay Manisa İl Başkanı Atilla Efendioğlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Türk Kızılay Yunusemre Şube Başkan vekili Serdar Mersinli, Türk Kızılay Manisa Kadın Teşkilatı Başkanı Yonca Öztaş, Türk Kızılay Manisa İl Müdürü Murat Köseler, Türk Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü İsmet Nardal, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.



Saruhanlılı çiftçiler rahat edecek! Traktörleri artık yüzmeyecek…

Üzüm hasadı başladı, Tariş halen fiyat açıklamadı

Eşinin eski nişanlısını ekmek bıçağıyla katletti! Henüz 16 yaşındaydı...

Saruhanlı'da okul çatısında yangın

GÜZELLİK UZMANI SEDA MANDUZ 3. ŞUBESİNİ SİMAV’A AÇTI

Manisa'da 19 bin 376 sentetik hap ele geçirildi

Eski Muğla Milletvekili Ali Boğa kazada hayatını kaybetti

Smyrna Antik Kenti'nde kazılar sürüyor

Ege Üniversitesinden kuşakları buluşturan parkur

Göztepe - Fenerbahçe maçı öncesi İzmir’de trafik düzenlemesi

Elektrik akımına kapılan DESKİ personeli hayatını kaybetti

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 3.11.2022 08:36:00 662 0

Tarih: 03.11.2022 08:36 Güncelleme: 03.11.2022 08:36
Haberi Sesli Oku

İlçeler

İlçeler Haberleri
16.08.2025 13:10:00