Anahtar Kelimeler: Manisa' çocuk hastaya nakli uygulandı

Manisa'da ilk defa çocuk hastaya deri nakli uygulandı
Yunusemre ilçesindeki Merkezefendi Devlet Hastanesinde sıcak su yanığıyla gelen 17 yaşındaki hastaya, Manisa’da bir ilk olarak deri nakli yapıldı.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde sağlık hizmeti sunan Merkezefendi Devlet Hastanesinde bir ilk gerçekleştirildi. Sıcak su yanığıyla gelen 17 yaşındaki hastaya, Manisa’da deri nakli yapıldı. Çocuk Cerrahi hekimleri Dr. Gökçen Aksoy Hüvez ve Dr. Bilal Arıkbaşı tarafından yapılan operasyon başarılı geçti. Hastanın sağ uyluğundan alınıp sağ ayak sırtına konulan deri nakli Manisa'da bir ilk olarak gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Gökçen Aksoy Hüvez, “Yanıklar; derinin sıcaklık, kimyasal maddeler, elektrik veya radyasyon gibi nedenlerle hasar görmesi sonucu, yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik ve sosyal etkiler oluşturan ciddi yaralanmalardır. Bu hasar, cildin koruyucu bariyerini bozarak enfeksiyon riskini artırır ve vücut bütünlüğünü etkiler. Deri nakli (greftleme), sağlıklı bir bölgeden alınan derinin hasarlı alana nakledilmesiyle cilt fonksiyonlarını geri kazandırır ve estetik görünümü iyileştirir. Özellikle çocuklarda yaşam kalitesini artırmada kritik bir öneme sahiptir. Doğru planlama ve modern cerrahi teknikler sayesinde, yanık tedavisinde çok daha etkili sonuçlar alıyoruz. Hastanemizde 17 yaşındaki çocuk hastaya yapılan ameliyat Manisa’da ilk olup başarılı bir şekilde gerçekleşti.” şeklinde konuştu.



BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.12.2024 11:05:00 0
Tarih: 18.12.2024 11:05 Güncelleme: 18.12.2024 11:05
Haberi Sesli Oku