Anahtar Kelimeler: Manisa' Okulları' yoğun

Manisa'da GSB Spor Okulları'na yoğun ilgi
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Manisa’da yoğun bir katılımla devam ediyor.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 17 ilçede 6-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin bilimsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla kurslar veriliyor. Bu çerçevede voleybol, atletizm, badminton, bisiklet, bocce, basketbol, boks, cimnastik, eskrim, geleneksel Türk okçuluğu, güreş, futbol, judo, karate, hentbol, masa tenisi, taekwondo, okçuluk, tenis, muay thai, wushu, atıcılık, satranç, oryantiring ve yüzme branşlarında 70 binin üzerinde başvuru yapıldı. Kurslara katılan öğrenciler, yaz tatilini sporla iç içe geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, boş vakitlerini verimli ve etkin bir şekilde kullandıklarını, bu sayede teknolojik aletlerle zaman geçirmeyip sosyalleştiklerini, arkadaş çevrelerinin genişlediğini ve sporla tanışmalarından duydukları mutluluğu dile getirdiler. Çocukların spora başlamasından duyulan memnuniyetleri dile getiren velilerden Nurgül Aysan, "Çok memnunuz, iyi ki böyle kurslar var, devam etmesini dileriz, her zaman çocuklarımıza çok büyük faydası oluyor yaz tatili faydalı geçiyor" dedi.
Bir diğer veli Nedim Güzeldere ise, "Çocuklar bu tür etkinliklere katılmamış olsaydı şu an ya cep telefonu ya da tablet elinde olacak, zamanını o şekilde harap edeceklerdi. Hem sağlık açısından olsun hem sosyal etkinlik olarak ve sosyal çevresini genişletme açısından çok olumlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
İbrahim Öz de, "Çocuklarımız yüzmeyi öğrendiler. Tabletten ve telefondan uzaklaştılar. Çok mutlu olduk, bizim çocukluğumuzda böyle imkanlar yoktu. Bu imkanı verdikleri için tüm yetkililere teşekkür ederiz" diye konuştu.
Ayşegül Derik ise, "Böyle bir imkanı çocuklarımıza sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Çocuklar boş vakitlerini bu kurslarla doldurabiliyorlar. Artık ekrana bağımlı değiller" dedi.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "19 Haziran’da GSB Spor Okulları'na başladık. Şu anda 25 farklı branşta 70 binin üzerinde kayıt aldık ve 200 antrenörümüzle 17 ilçemizde aktif bir şekilde ücretsiz kurslarımıza devam ediyoruz. Ayrıca 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi çerçevesinde 13 portatif ve 7 olimpik olmak üzere 20 havuzumuzda 7'den 70'e herkese yüzme öğretiyoruz. Hedefimiz bu yaz yüzme ile birlikte 160 bin çocuk ve gencimizi sporla buluşturmak. İnanıyorum ki çocuk ve gençlerimiz arasında nice başarılı sporcular çıkacak. Bunun için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla Manisa’mız için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 27.07.2023 16:18:00 877 0
Tarih: 27.07.2023 16:18 Güncelleme: 27.07.2023 16:18
Haberi Sesli Oku