Manisa’da beyaz bastonla farkındalık yürüyüşü
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle etkinlik düzenledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nde, görme engelli bireyleri Süreyya Tabiat Parkı’nda, sabah kahvaltısında ağırladı. Programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Gülşah Hakyol, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Kul, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Alper Pınarcı, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ve Alto Nokta Körler Derneği üyeleri katıldı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen kahvaltının ardından misafirler, halk müziği eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

“Beyaz baston, bağımsız yaşamdaki gücümüzdür”
Programın öğleden sonraki bölümünde ise farkındalık yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. Manisa Valiliği önünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Ellerinde beyaz bastonlarla yürüyen katılımcılar, rehber yolların görme engelliler için önemine dikkat çekti. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, yaptığı açıklamada, “Beyaz baston, görme engellilerin bağımsız yaşamdaki en büyük gücüdür. Biz, beyaz baston sayesinde dünyada bağımsız olarak hareket edebilmekteyiz. Bu yüzden rehber yollarımızı ve bu yolların üzerindeki engelleri dikkatli bir şekilde gözlemlemeniz gerekiyor. Toplum için söylüyorum bunu. Rehber yollarımız ne kadar çok olursa, onların üzerindeki engeller ne kadar az olursa, biz o kadar rahat bir şekilde hareket edebiliriz” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 16.10.2024 10:16:00 1334 0
Tarih: 16.10.2024 10:16 Güncelleme: 16.10.2024 10:16
Haberi Sesli Oku